Вијести Вјере

Патријарх Порфирије богослужиће 9. јануара у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци

У ПОНОЋ НА БОЖИЋ - 7. ЈАНУАРА – БИЋЕ СЛУЖЕНА ПРВА СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА
  • У  Храму Христа Спаситеља ће у четвртак, 6. јануара, на Бадњи дан, од 9.00 часова бити служена литургија, а у 10.30 часова је дочек бадњака. Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем ће у Храму Христа Спаситеља служити од 17.00 часова вечерње богослужење, са подјелом бадњака

ЊEГОВА светост патријарх српски Порфирије ће у недјељу, 9. јануара, поводом трећег дана Божића посвећеног Светом првомученику и архиђакону Стефану, служити Свету архијерејску литургију у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци, најављено је из овог храма.

Литургија ће почети у 9.00 часова, саопштено је на страници Саборног храма Христа Спаситеља у Бањалуци.

Вечерње богослужење у Храму Христа Спаситеља трећег дана Божића биће служено од 17.00 часова.

Његова светост је уочи Нове године поручио вјерном народу да буде мудар и вјеран своме путу.

– Нека нас и знаци времена Господу воде, као што је звезда са Истока ономад водила мудраце ка Богомладенцу Христу – поручио је патријарх Порфирије у објави на „Инстаграму“.

Он је навео да му та мисао увијек сине на концу календарске године и сјети га на фреску „Поклоњење мудраца“ из манастира Дечани у којем је примио монашки постриг са жељом да цијелог живота слиједи Господа Христа.

У  Храму Христа Спаситеља ће у четвртак, 6. јануара, на Бадњи дан, од 9.00 часова бити служена литургија, а у 10.30 часова је дочек бадњака.

Његово преосвештенство епископ бањалучки Јефрем ће у Храму Христа Спаситеља служити од 17.00 часова вечерње богослужење, са подјелом бадњака.

У поноћ на Божић у петак, 7. јануара, биће служена прва Света архијерејска литургија, а у 9.00 часова друга, док у 17.00 часова почиње празнично бденије.

Другог дана Божића у суботу, 8. јануара, на празник Сабора Пресвете Богородице литургија ће бити служена у 9.00 часова, а празнично бденије у 17.00 часова.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар