Вјере

Патријарх Порфирије у Бањалуци позвао на „сабирање, саборност и заједницу“

РАЗГОВАРАО СА РУКОВОДСТВОМ СРПСКЕ И ЛИДЕРИМА ПОЈЕДИНИХ ПАРТИЈА
  • Вјерницима у Храму Свете Тројице рекао: „Дошли смо овдје да се заједно молимо да нам Бог да разума… Без молитве није могуће ниједан педаљ себи додати, а камоли рјешавати суштинске проблеме свог постојања

ЊЕГОВА светост патријарх српски Порфирије рекао је у Бањалуци да Црква и Јеванђеље Христово позивају на сабирање, саборност и на заједницу.

Патријарх је рекао да се не можемо сабирати са неким ко је хиљадама километара удаљен одавде, ако нисмо сабрани прије свега у себи.

– У том смислу и мир о којем често говоримо не можемо реализовати у комуникацији и у договарању са људима хиљадама километара далеко од нас. Мир и сабирање почиње од нас – поручио је патријарх српски након састанка са руководством Републике Српске и представницима појединих политичких партија.

Патријарх Порфирије рекао је да је народ у Српској најбољи могући доказ да Бог није оставио свој вјерни народ.

Патријарх је у дводневној посјети Епархији бањалучкој.

Дочекали су епископ бањалучки Јефрем, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, као и други представници јавног живота Републике Српске и Бањалуке.

Након тога, у Храму Свете Тројице служена је доксологија у част доласка патријарха.

– Дошли смо овдје да се заједно молимо да нам Бог да разума… Без молитве није могуће ниједан педаљ себи додати, а камоли рјешавати суштинске проблеме свог постојања. Молити се непрестано јесте позив Христов и ријечи Апостолове нама упућене – рекао је патријарх у обраћању вјерницима у Храму.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар