Вјере Главно

Пилоти хеликоптера МУП Црне Горе одбили да превезу Порфирија и Јоаникија на Цетиње

ЗАТО ЈЕ КОРИШЋЕН ХЕЛИКОПТЕР ВОЈСКЕ ЦРНЕ ГОРЕ КОЈИ ЈЕ И БРЖИ И БЕЗБЈЕДНИЈИ
  • Координатор служби безбједности Дритан Абазовић, који је и први потпредсједник Владе ЦГ, министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић и директор Управе полиције Зоран Брђанин командовали су акцијом. Из Абазовићевог кабинета
  • Простор испред Цетињског манастира обезбјеђивали су припадници Противтерористичке јединице полиције (ПТЈ) наоружани дугим цијевима. Они су тијелима и панцир-ћебетом штитили Јоаникија и Порфирија приликом уласка у манастир који је био окружен кордоном полиције

ПИЛОТИ хеликоптера МУП-а Црне Горе одбили су да превезу патријарха Порфирија и митрополита Јоаникија на Цетиње у недјељу ујутро.

То је веома јасан сигнал да је постојала опструкција унутар система да се онемогући устоличење митрополита.

На то је одреаговао шеф Директората за ванредне ситуације МУП-а Миодраг Бешовић и смијенио пилоте и спријечио опструкцију унутар система.

Иначе, Бешовић је једини кадар ДФ-а у безбједносном систему, и успио је да спријечи опструкцију.

Хеликоптер се нешто послије 8 часова спустио на ливаду испред манастира.

Због свега је коришћен војни хеликоптер који је савременији, бржи и безбједнији од хеликоптера којима располаже Министарство унутрашњих послова, преноси Б92.

Простор испред манастира обезбјеђивали су припадници Противтерористичке јединице полиције (ПТЈ) наоружани дугим цијевима. Они су тијелима и панцир-ћебетом штитили Јоаникија и Порфирија приликом уласка у манастир који је био окружен кордоном полиције.

Према наводима медија у Црној Гори, координатор служби безбједности Дритан Абазовић, његови савјетници, министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић и директор Управе полиције Зоран Брђанин из кабинета потпредсједника командовали су акцијом.

Митрополит црногорски-приморски Јоаникије устоличен је у Цетињском манастиру након што је са патријархом Порфиријем војним хеликоптером превезен из Подгорице.

Црквени великодостојници нису могли друмским путем да стигну на Цетиње због блокада које су у суботу послијеподне на прилазима граду поставили противници устоличења.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар