Вјере

Порфирије: Изневерише поверење митрополита Амфилохија они што посташе власт на његовој снази

ПОГЛАВАР СПЦ БЕСЈЕДИО НА ДУХОВЕ У ЦРКВИ СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ У СРЕМЧИЦИ КОД БЕОГРАДА
  • „Ових дана смо се суочили са догађајем који хоће да поларизује, који хоће да удаљује и да нас дели. Реч је о ономе што се десило у Црној Гори. Они који су на крилима и у снази митрополита Амфилохија дошли на место са којег треба да граде мостове, да отупе оштрице, да зближе људе независно од тога ко ком народу припада и на који начин се моле Богу – изневерили су Митрополитово поверење. Изневерили су самим тим – усуђујем се да кажем – и благодат Божију!“

ПАТРИЈАРХ српски Порфирије критиковао је власт у Црној Гори – за коју је рекао да се уздигла са једрима молитве, на снази митрополита Амфилохија и у атмосфери Цркве – да је изневjерила његово повjерење и ставила се у службу сила овог свијета које владају искључиво на поларизацијама.

У бесједи у цркви Свете Тројице у Сремчици, патријарх је рекао:

„Ових дана смо се суочили са догађајем који хоће да поларизује, који хоће да удаљује и да нас дели. Реч је о ономе што се десило у Црној Гори.

Они који су на крилима и у снази митрополита Амфилохија дошли на место са којег треба да граде мостове, да отупе оштрице, да зближе људе независно од тога ко ком народу припада и на који начин се моле Богу – изневерили су Митрополитово поверење.

Изневерили су самим тим – усуђујем се да кажем – и благодат Божију!

Ставили су се у службу сила овога света које постоје искључиво на поларизацијама.

Како може неко нама управљати?

Тако што ће нас поларизовати, што ће нас поделити. Једне прогласити за беле а друге за црне, а онда применити оно што је у латинској пословици: завади па владај.

Ми подржавамо да сваки народ има своју државу. У томе видимо благослов и израз слободе.      

Нека Господ молитвама Митрополита Амфилохија и нашег патријарха Иринеја и молитвама свих светих из Црне Горе, Србије и читаве Васељене умудри немудре да су за малена ту где су.

И сви смо за малена тамо где смо и ваља нам дати одговор на поверење које смо добили.

Бог је љубав и свима прашта, али је и педагог и може нас поучити тамо где се најмање надамо“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар