Vjere Glavno

Ruski mitropolit Ilarion: Progonom SPC Đukanović udara na sopstveni narod

PODSJETIO GA DA JE I POROŠENKO PRAVIO SVOJU „CRKVU“ I IZGUBIO IZBORE

„ŠEF diplomatije“ Ruske pravoslavne crkve – mitropolit volokolamski Ilarion –  izjavio je da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović krenuo protiv sopstvenog naroda i da pravi veliku grešku time što pokušava da formira sopstvenu crkvu.

Mitropolit Ilarion je konstatovao da Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori nije neka strana organizacija već crkva crnogorskog naroda.

„Ako Đukanović koji, koliko znam, nije kršten i ateista je, pokušava da formira sopstvenu crkvu, pravi veliku grešku“, rekao je mitropolit Ilarion za Televiziju „Rusija 24“.

Pritvaranje vladike budimljansko-nikšićkog Joanikija, mitropolit Ilarin je nazvao progonom, a pozivanje crnogorskih vlasti na sanitarna ograničenja zbog pandemije podmuklim.

„Kršenje mjera nije na savjesti Crkve – jer nije onaorganizovala proteste – već na savjesti onih koji su izazvali takvu situaciju, prije svih na savjesti Mila Đukanovića“, naveo je ruski mitropolit.

On je podsjetio na bivšeg predsjednika Ukrajine Petra Porošenka, koji je pokušao da odigra na kartu Crkve da bi sakupio poene u predizbornoj kampanji, ali ga je ta avantura dovela do sramotnog poraza na izborima.

Ilarion je siguran da i Đukanovića čeka ista sudbina, ako ne revidira svoj stav.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar