Вјере Главно

Спасовданска литија у Београду – највећи молитвени скуп у главном граду Србије икада

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: НАШ НАРОД ЈОШ ЈЕДНОМ ИСКАЗАО ЉУБАВ ПРЕМА СПЦ И СВОМ ГЛАВНОМ ГРАДУ

СРПСКА православна црква објавила је да ће Спасовданска литија, која је окупила више десетина хиљада вјерника, у дугој историји Београда остати упамћена као најбројнији молитвени и један од најдостојанственијих скупова икада одржаних на његовим улицама и трговима.

Његова светост патријарх српски Порфирије захвалио је Београђанима, посебно учесницима Спасовданске литије која је окупила православне вјернике поводом славе Београда.

Наш народ је овако бројним учешћем у овој искључиво молитвеној прослави још једанпут исказао верност и љубав према Српској православној цркви и према свом главном граду“, саопштила је Информативна служба СПЦ.

У саопштењу је наведено да духовни вођа српског православног народа посебно захваљује свим градским службама предвођеним градоначелником Зораном Радојичићем и његовим сарадницима, Војсци Србије, полицији, медијима и свима који су допринијели да овогодишња прослава Вазнесења Господњег остане свима у најљепшем сјећању.

Спасовданска литија организована је у четвртак, поводом славе Београда – Спасовдана, а предводио је Његова светост патријарх српски Порфирије.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар