Вјере

Владика Јефрем: Српски народ треба да буде радостан јер има своју Републику Српску

СТАНИВУКОВИЋ: ДЕВЕТИ ЈАНУАР СЕ НЕ ДОВОДИ У ПИТАЊЕ И УВИЈЕК ЋЕ СЕ СЛАВИТИ

Владика Јефрем (Фото: Александар Голић/РАС Србија)

  • «Тешко да би се могао изабрати бољи небески заштитник Републике Српске него што је Свети архиђакон Стефан, који је проповиједао истину, страдао ради истине и на крају побиједио»

ЊЕГОВО преосвештенство епископ бањалучки Јефрем поручио је да српски народ данас треба да буде поносан и радостан, јер има своју отаџбину – Републику Српску.

“Српски народ осјећа тај понос и ту радост, јер данас имамо своју Републику Српску. Обавезни смо да исказујемо своју љубав према својој отаџбини кроз патриотизам, односно љубав према својој земљи”, истакао је владика Јефрем у бесједи у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци.

Владика Јефрем је рекао да је данас крсна слава Републике Српске, Свети архиђакон Стефан, који је први међу мученицима страдао за Христа за истину и правду.

“Тешко да би се могао изабрати бољи небески заштитник Републике Српске него што је Свети архиђакон Стефан, који је проповиједао истину, страдао ради истине и на крају побиједио”, нагласио је епископ Јефрем.

Владика Јефрем је рекао да треба Републику Српску треба градити, вољети и поштовати српски народ, али и друге народе који овдје живе.

“Нека благослов Божији буде са свима нама, са нашим народом и са онима којима је Бог и народ повјерио да у овом моменту воде Републику Српску – од најнижег до највишег нивоа власти”, истакао је владика Јефрем.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић честитао је крсну славу и Дан Републике Српске свим њеним грађанима.

Станивуковић је рекао новинарима након што је присуствовао литургији и ломљењу славског колача да је овај дан, када је прије 29 година настала Република Српска, нешто што се не доводи у питање и увијек ће се славити.

Он је додао да је Република Српска мјесто гдје живи српски народ, али и сви други који је поштују и сматрају је својом.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар