Вјере Главно

Владика Сергије уручио Орден Светог Саве академику Владимиру Лукићу

СВЕЧАНОСТ У ЦРКВИ СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У САНСКОМ МОСТУ
  • Предсједник Удружења „Јасеновац- Доња Градина“ Саша АЋИЋ: Професор Лукић био је предсједник Владе Републике Српске у периоду 1993-1994. године и дао допринос у формирању Републике Српске. Био је и члан српске делегације на преговорима у Дејтону

ЊЕГОВО преосвештенство епископ бихаћко-петровачки Сергије данас је у Санском Мосту уручио Орден Светог Саве другог реда академику Владимиру Лукићу којим га је одликовао Свети архијерејски сабор Српске православне цркве (СПЦ).

Предсједник Удружења „Јасеновац- Доња Градина“ Саша Аћић изјавио је Срни да је професор Лукић био предсједник Владе Републике Српске у периоду 1993-1994. године и дао допринос у формирању Републике Српске.

„Професор Лукић је био и члан српске делегације на преговорима у Дејтону, човјек који је својим научним и стручним радом, између осталог, допринио стварању Републике Српске“, рекао је Аћић.

Он је додао да је орден академику Лукићу уручен ради његовог доприноса генерално општој друштвеној заједници.

Аћић је рекао и да је Лукић значајан дио свог радног и животног вијека посветио изучавању страдања српског народа у Другом свјетском рату и да је почасни предсједник Удружења „Јасеновац-Доња Градина“, као и да је дао немјерљив допринос утврђивању истине о злочинима почињеним над Србима, Јеврејима и Ромима у Другом свјетском рату.

Орден му је уручен у Храму Светих апостола Петра и Павла, а уручењу је претходила Света архијерејска литургија којој су присуствовали вјерници и чланови Удружења „Јасеновац- Доња Градина“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар