Влада РС

Цвијановић: Гдје год у Сарајеву дођем на састанак – нигдје нема заставе Српске

ПРЕМИЈЕРКА РС ОДЛУЧНО ОДБАЦИЛА ТВРДЊЕ О ПАРАВОЈНИМ ФОРМАЦИЈАМА
  • „Нас интересују редовне снаге, а то је наш МУП. Веома сам поносна на чињеницу да смо уложили значајна средства у претходном периоду, као и да финансијски добро стојимо и да можемо да наставимо са даљим улагањима“
  • Указала поводом замјерки да у Административном центру Владе РС у Источном Сарајеву није, уз заставу РС, била и застава БиХ: „Кад дођем овдје на састанке у Сарајево – федерално Сарајево, никада нема заставе РС, према томе не знам што је то испроблематизовано. То је административни центар Владе РС са њеним обиљежјима и то је одувијек било тако, тако је и у Бањалуци, и не знам зашто би се то проблематизовало“

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да у Српској не постоје никакве паравојне формације и да је примарни интерес Владе јачање МУП-а Српске.

„Не бих да коментаришем изјаве министра (безбједности Драгана) Мектића. Поновићу оно што сам рекла, а имали сте прилику и да чујете министра унутрашњих послова Републике Српске Драгана Лукача, а то је да никакве паравојне формације не постоје. То што једна организација позове другу организацију није ствар коју треба проблематизовати на овај начин“, рекла је Цвијановићева на молбу новинара да прокоментарише данашње тврдње Мектића да је „Србска част“ паравојна организација.

Она је поновила да је интерес Владе јачање МУП-а Републике Српске, те да неће престати унапређивање и модернизовање полиције Српске, како би била апсолутно професионална и политички необојена.

„Нас интересују редовне снаге, а то је наш МУП. Веома сам поносна на чињеницу да смо уложили значајна средства у претходном периоду, као и да финансијски добро стојимо и да можемо да наставимо са даљим улагањима. Наравно, када то говорим не мислим само на сектор безбједности“, истакла је Цвијановићева.

Она је изразила задовољство чињеницом да Српска финансијски добро стоји што омогућава Влади финансирање различитих пројеката.

„Прије два-три дана чули сте да ће Влада издвојити 2,5 милиона КМ за прву фазу санације Банског двора у Бањалуци, а потом ћемо одвојити и остали новац који буде потребан за санацију тог објекта2, рекла је Цвијановићева.

Она је оцијенила да је неопходно озбиљно приступити санацији једног тако важног објекта у Бањалуци као што је Бански двор.

„За Владу Републике Српске више није никакав проблем да то кажем да ћемо са 2,5 милиона КМ изградити све што је у инфраструктурном смислу потребно за организацију Европског омладинског олимпијског фестивала (ЕЈОФ) 2019. године као што је то синоћ договорено са градоначелником Источног Сарајева (Ненадом Вуковићем) и начелницима општина“, рекла је Цвијановићева.

Она је навела да је заједничка оцјена свих да „ЕЈОФ 2019“ представља добру прилику за промоцију Републике Српске, али и Федерације БиХ, те велики ангажман и тест да ли је БиХ способна да организује такве спортске манифестације.

Премијерка Републике Српске данас је коментарисала и примједбе неких медијских кућа због чињенице да у Административном центру Владе РС у Источном Сарајеву није, уз заставу РС, била и застава БиХ оцијенивши да ни у Сарајеву када дође на састанке никада нема заставе РС.

„Кад дођем овдје на састанке у Сарајево – федерално Сарајево, никада нема заставе РС, према томе не знам што је то испроблематизовано. То је административни центар Владе РС са њеним обиљежјима и то је одувијек било тако, тако је и у Бањалуци, и не знам зашто би се то проблематизовало“, казала је Цвијановић, додавши како је чула да се поставља питање зашто су функционери из бошњачког народа присуствовали састанку који је имао само обиљежје РС?

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар