Влада РС Главно

Додик: Нема разлога за панику поводом појаве вируса корона у Републици Српској

ШЕРАНИЋ: ПРВИ ЗАРАЖЕНИ ЈЕ СРЕДОВЈЕЧНА ОСОБА КОЈА РАДИ У ИТАЛИЈИ
  • Министар здравља Ален ШЕРАНИЋ: Пацијент нема никаквих тегоба, као и у већини случајева заразе вирусом корона, односно нема симптома који прате обољење

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да нема разлога за панику поводом појаве вируса корона у Републици Српској, истакавши да је Српска током посљедњих неколико мјесеци због могућности појаве овог вируса предузела све потребне мјере у свим здравственим установама.

„Постоје оперативни тимови окупљени око министра који то раде и нема никаквог разлога за било какву панику“, рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву.

Он је оцијенио да о спремности институција Републике говори и јутрошње обраћање јавности ресорног министра и званичника здравствених установа у Бањалуци, као и градоначелника овог града, који су одмах о свему обавијестили јавност.

Додик је напоменуо да вирус корона није специфичност Републике Српске, али да људи путују и онда неки од њих вирус донесу на подручје Српске.

Он је поручио да се треба држати савјета и препорука љекара, повећати степен личне хигијене и на тај начин смањити шансу да вирус захвати већи број људи.

„Потпуно сам сигуран да здравствене институције и здравствени радници у Републици Српској, као и свака здравствена установа имају свој оперативни план“, рекао је Додик.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је јутрос на конференцији за новинаре да је први пацијент у Српској који је заражен вирусом корона из Бањалуке, те да је и његово дијете позитивно на овај вирус.

„Ријеч је о средовјечној особи која се вратила из Италије где је радила. Он је изолован у Универзитетском клиничком центру (УКЦ) и његово стање је добро. Дијете је ученик бањалучке Основне школе ‘Бранко Ћопић'“, истакао је Шеранић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Шеранић је додао да пацијент нема никаквих тегоба, као што је и у већини случајева заразе вирусом корона, односно да нема симптома који прате обољење.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар