Влада РС Главно

Додик разговарао са српским начелницима општина Б. Петровац, Дрвар, Б. Грахово и Гламоч

БИЋЕ СПРИЈЕЧЕНА ГРАДЊА МИГРАНТСКОГ ЦЕНТРА У МЕДЕНОМ ПОЉУ
  • Дејан ПРОШИЋ, начелник општине Босански Петровац: Донијели резолуцију која се противи изградњ мигрантског центра на територији њихове општине, у Меденом Пољу. Ми тражимо партнере и савезнике у рјешавању тог питања. Данас смо добили подршку представника српског народа и хвала им на томе што су нам пружили сваку моралну и финансијску подршку за наше активности. Додик је против репресивних мјера без пријеке потребе

ДОГОВОРЕНЕ мјере помоћи Србима у ФБиХ стабилизоваће ситуацију и умирити српски народ у четири општине на чијем су челу српски начелници, те планирано смјештање мигрантског центра у Меденом Пољу на подручју општине Босански Петровац ће бити спријечено.

Поручио је ово данас Ђорђе Радановић, предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ, након састанка у Бањалуци са Милорадом Додиком, српским чланом Предсједништва БиХ, Радованом Вишковићем, предсједником Владе РС, Антоном Касиповићем, потпредсједником Владе РС, Драганом Лукачем, министром унутрашњих послова РС, Зором Видовић, министарком финансија РС и Николом Шпирићем, замјеником предсједавајућег Дома народа парламента БиХ

„Донијели смо данас неке закључке које сада треба имплементирати на терену. Мјере помоћи српском становништву у ФБиХ биће на сваки начин, имаћемо апсолутну безусловну подршку. Изградња мигрантског центра у Меденом Пољу ће бити спријечена”, рекао је Радановић.

Он је у додао да је поред миграционе кризе, на састанку било ријечи и о најави Кантоналног одбора ХДЗ-а БиХ Ливно о обиљежавању 24 године од наводног ослобођења Босанског Грахова, Гламоча и Дрвара.

Дејан Прошић, начелник општине Босански Петровац, рекао је да су због предложене локације изградње мигрантског центра на територији њихове општине у Меденом Пољу, донијели резолуцију која се противи таквом начину рјешавања мигрантске кризе и која се коси са свим хуманим, здраворазумским и законским нормама.

„Ми тражимо партнере и савезнике у рјешавању нашег питања, данас смо добили подршку представника српског народа и хвала им на томе што су нам пружили сваку моралну и финансијску подршку за наше активности”, рекао је Прошић.

Додао је да је Додик, против репресивних мјера без пријеке потребе, те да треба бити опрезан код безбједносне ситуације.

„Без обзира на вјерску, политичку и националну припадност, ми смо сви у Босанском Петровцу против таквог рјешеавања мигрантске кризе”, истакао је Прошић.

На састанку је разговарано и о најави Кантоналног одбора ХДЗ-а БиХ Ливно о обиљежавању 24 године од наводног ослобођења Босанског Грахова, Гламоча и Дрвара, као и намјери да се у Меденом Пољу смјесте мигранти.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар