Влада РС Главно

Додик: Српску морамо учинити оазом за инвестирање

ИНВЕСТИЦИОНИ ФОРУМ „МОГУЋНОСТ И ИЗАЗОВИ ПРИВРЕДНОГ РАЗВОЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ“
  • „Подржаћу резултате конференције и обезбиједити да закључци конференције буду оперативно подржани од наших институција, Владе и Парламента. Овакву шансу не смијемо пропустити јер ко сада направи искорак и ко је спреман да обезбједи стимулативно окружење може да рачуна на бољу будућност

РЕПУБЛИКУ Српску треба да учинимо оазом за инвестирање, истакао је Милорад Додик, српски члан и пресједавајући Предсједништва БиХ, на отварању Прве инвестиционе конференције под називом „Могућности и изазови привредног развоја Републике Српске“.

Њеним учесницима се обратио путем видео линка.

Истакао је да је потребно знати како се може инвестирати у Републику Српску и какве подстицаје инвеститорима Република Српске може да обезбиједи.

– Драго ми је што сте се окупили на првој конференцији коју организује Инвестициона банка. Ово је било потребно, а значајно је што то чинимо у години након пандемије, када морамо да се вратимо реалним економским стварима и реалном економском животу, да обезбједимо довољно информација за све оне који имају идеју, жељу, новац да инвестирају – нагласио је Додик.

Поручио је да је јако важно да се управо овакав капацитет конференције успостави и да се са ње получе значајни резултати.

– Које законе треба промјенити, како их учинити доступним и мобилним? Треба да дамо најбоље могуће одговоре, а подржаћу резултате конференције и обезбиједити да закључци конференције буду оперативно подржани од наших институција, Владе и Парламента. Овакву шансу не смијемо пропустити јер ко сада направи искорак и ко је спреман да обезбједи стимулативно окружење може да рачуна на бољу будућност – рекао је Додик.

https://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=435722

 

Чубриловић: Парламент Српске донио законе који отварају врата инвеститорима

ПРЕДСЈЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да су сви органи и институције Српске у пуној функцији, што је предност која даје додатну политичку стабилност за потенцијалне инвеститоре.

– Не треба да изгубимо из вида чињеницу да је БиХ јединствен економски простор тако да легислатива из угла Народне скупштине није увијек довољна како би се инвеститори овдје осјећали сигурним. Овдје треба стабилност, првенствено политичка, јер нико неће уложити капитал тамо гдје има недоумица – рекао је Чубриловић на првој панел дискусији у оквиру Прве инвестиционе конференције која се одржава у Лакташима.

Он је нагласио да је захваљујући Влади и министарствима парламент Српске донио законе који омогућавају да потенцијални инвеститори много брже дођу до одговарајућих дозвола.

– Што се тиче функционалности законодавног дијела власти у Српској, о томе говоре чињенице и нема другог парламента у БиХ с којим би парламент Српске могао да се пореди – навео је Чубриловић.

Нагласио је и да је Инвестиционо-развојна банка Српске својим радом допринијела стабилизацији банкарског сектора у РС.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар