Влада РС

Иванцов предао Шеранићу лијекове које је Српској донирала Руска хуманитарна мисија

ПРИМОПРЕДАЈИ ПРИСУСТВОВАО И СРПСКИ ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИШТВА БиХ
  • Милорад ДОДИК: Упућујем захвалност свима који су помогли Српској на било који начин, посебно Русији чији су медицински тимови дезинфиковали многе установе широм Републике Српске, а сада помаже на овај начин достављајући лијекове који су потребни и користе се у самом лијечењу болести изазване вирусом корона
  • Ален ШЕРАНИЋ: Ово је вриједна донација лијекова који су дио терапије у борби против вируса корона, али и терапије важне за пацијенте који су хронични болесници. Са Руском хуманитарном мисијом смо завршили и пројекат који је омогућио да више од 300 људи прође кроз различите врсте офталмолошких прегледа које су руске колеге са великим успјехом организовале у регији Источног Сарајева

АМБАСАДОР Руске федерације у БиХ Петар Иванцов предао је министру здравља и социјалне заштите Републике Српске Алену Шеранићу медицинску помоћ коју је Руска хуманитарна мисија преко свог регионалног представништва за Балкан упутила Републици Српској.

Донација обухвата лијекове широке примјене чија је листа утврђена у договору с Министарством здравља Републике Српске.

Циљ ове организације је да допринесе да Република Српска лакше савлада здравствену кризу изазвану вирусом корона и да пошаље поруку солидарности с братским српским народом.

Примопредаји је присуствовао и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Додик и Шеранић захвалили су на донацији која ће бити подијељена здравственим установама и становништву Републике Српске.

Додик је захвалио свима који су помогли Српској у борби против вируса корона, посебно Русији која је и овај пут била уз српски народ на овом простору.

Он је изразио захвалност Иванцову и Руској хуманитарној мисији што је учинила напор да обезбиједи ову помоћ која је важна за Републику Српску, не само због лијекова него и због чињенице да је Русија овдје присутна путем своје хуманитарне мисије.

– Упућујем захвалност свима који су помогли Српској на било који начин, посебно Русији чији су медицински тимови дезинфиковали многе установе широм Републике Српске, а сада помаже на овај начин достављајући лијекове који су потребни и користе се у самом лијечењу болести изазване вирусом корона – рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ изразио je увјерење да су грађани у Републици Српској на Дан побједе над фашизмом свјесни колики су допринос тој побједи дали Русија и руски народ који је имао несумњиво највећи број жртава, те колико је допринио тој побједи и српски народ над којим је у Другом свјетском рату извршен геноцид.

– Многе неистине о томе долазе од оних који су насљедници тих идеологија у настојању да омаловаже допринос Руса и Срба побједи над фашизмом у Другом свјетском рату – истакао је Додик.

Министар Шеранић је нагласио да је ријеч о вриједној донацији лијекова који су дио терапије у борби против вируса корона, али и терапије важне за пацијенте који су хронични болесници.

– Са тог аспекта ћемо искористити ову донацију и упутити је према нашем становништву – нагласио је Шеранић.

Он је честитао грађанима Српске и Русије Дан побједе над фашизмом, те изразио захвалност Руској хуманитарној мисији и Амбасади Русије у БиХ на овим активностима на којима се континуирано ради када је упитању унапређење сектора здравства у Српској.

– Подсјетићу јавност да смо имали прилику да завршимо један пројекат са Руском хуманитарном мисијом, гдје је више од 300 људи прошло кроз различите врсте офталмолошких прегледа које су руске колеге организовале и која је имала велики успјех у регији Источног Сарајева – рекао је Шеранић.

https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=383016

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар