Влада РС

Из буџетске резерве премијера Српске – 100.000 КМ за пакете са храном корисницима социјалне помоћи

СВИ СУ СА УЉЕМ, БРАШНОМ, СОЉУ, ШЕЋЕРОМ, ТЈЕСТЕНИНОМ И ХИГИЈЕНСКИМ АРТИКЛИМА

ИЗ буџетске резерве предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића издвојено је 100.000 КМ за припремање пакета који ће садржавати прехрамбене намирнице и средстава за хигијену за социјално угрожене становнике са подручја Српске, рекла је Срни савјетник премијера за медије Данијела Пејић.

Пејићева је нагласила да ће 4.228 корисника социјалне помоћи добити по пакет са основним животним намирницама – со, брашно, шећер, уље, тјестенине и хигијенски артикли.

„Пакети ће бити достављени крајњим корисницима преко служби центара за социјални рад у локалним заједницама на територији цијеле Републике Српске“, навела је Пејићева.

Она је нагласила да је предсједник Владе из буџетских резерви издвојио и 49.000 КМ за набавку основних намирница за припремање оброка у јавним кухињама.

„Тај новац је већ уплаћен Црвеном крсту Републике Српске који ће средства упутити локалним канцеларијама Црвеног крста од Требиња до Новог Града“, рекла је Пејићева, додавши да ће помоћ из буџетске резерве премијера Републике Српске добити јавна кухиња „Мозаик пријатељства“ у Бањалуци.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар