Влада РС Главно

Компензациони фонд РС одобрио 797.671,20 КМ помоћи 314 пословних субјеката и предузетника

ИСПЛАТА ЋЕ СЕ ИЗВРШИТИ НА ОСНОВУ ПОЈЕДИНАЧНИХ РЈЕШЕЊА МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА (ПОРЕСКЕ УПРАВЕ) СРПСКЕ
  • Управни одбор Компензационог фонда одобрио и 499.881,29 КМ привредним субјектима у области међународног превоза лица у друмском саобраћају и пружању аеродромских услуга за санирање финансијског губитка због посљедица пандемије вируса корона

КОМПЕНЗАЦИОНИ Фонд Републике Српске одобрио је на данашњој сједници 797.671,20 КМ финансијске помоћи за 314 пословних субјеката и предузетника, односно за 1.556 запослених.

„Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске усвојио је Информацију о пословним субјектима који у складу са Уредбом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед болести Ковид-19 изазване вирусом Сарс-ЦоВ-2, остварују право на финансијску подршку за мај мјесец 2020. године из средстава Компензационог фонда Републике Српске, а за које је Пореска управа у периоду 29.09. до 21.10.2020. године донијела рјешења да се одобрава исплата. Исплата ће се вршити на основу појединачних рјешења које је за сваког пословног субјекта и предузетника донијело Министарство финансија, Пореска управа“, саопштено је из Владе РС.

Такође, Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске одобрио је 499.881,29 КМ привредним субјектима у области међународног превоза лица у друмском саобраћају и пружању аеродромских услуга за санирање финансијског губитка због посљедица пандемије вируса корона. Помоћ је одобрена за 33 привредна субјекта из ове области, а исплата ће се вршити на основу појединачних рјешења које ће за сваког пословног субјекта и предузетника донијети Министарство саобраћаја и веза.

На данашњој сједници, Управни одбор је одобрио и 150.000 КМ Републичкој управи цивилне заштите Републике Српске за набавку контејнера.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар