Влада РС

Лукач: Ако ико понуди доказ да сам за нешто крив – сам ћу поднијети оставку

„ОПОЗИЦИЈА И ДАЉЕ НЕЋЕ ДА ПРИЗНА ПОРАЗ И ОВО ЈЕ ПОКУШАЈ ДА СЕ СРУШИ ВЛАСТ У СРПСКОЈ“
  • Драган ЛУКАЧ: „У вријеме нестанка Давида, ја нисам ни био у држави, међутим прве оптужбе су биле на рачун директора полиције, јер момак који се тада помињао има исто презиме. И кренуле су оптужбе да МУП штити његовог рођака, а данас видимо да се тај момак нигдје не помиње“
  • Члан Одбора за уставни поредак Републике Српске, Средоје НОВИЋ: „Тужилаштво се налази у безизлазној ситуацији. Или ће бити пуковници или покојници. Морају имати снаге да кажу о коме се ради или да другачије окарактеришу овај случај и воде истрагу у другом смјеру“

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач поновио је вечерас гостујући на АТВ да је свима стало да се дође до истине у случају „Драгичевић” и да је групу „Правда за Давида“ искористила једна политичка групација на челу са ПДП-ом.

„Опозиција и даље неће да призна пораз и ово је покушај да се сруши власт у Српској“, каже Лукач.

За оптужбе на његов рачун министар Лукач каже: „У вријеме дешавања нестанка Давида, ја нисам ни био у држави, међутим прве оптужбе су биле на рачун директора полиције, јер момак који се тада помињао има исто презиме. И кренуле су оптужбе да МУП штити његовог рођака, а данас видимо да се тај момак нигдје не помиње“, каже Лукач.

„Све радње у Тужилаштву предуго трају и то је све требало раније да се одради. Полиција је одрадила све што је требало да уради“, каже Лукач.

„Полиција је употребила силу само онолико колико је било потребно да заштити себе. Сви који мисле да могу да понижавају полицију, варају се“, каже министар Лукач.

„Лажна је вијест да су припаднци МУП-а Србије били на Тргу Крајине“, каже Лукач те додаје да му је жао што су Давора Драгичевића искористили злонамјерни људи, који имају за циљ рушење Српске.

Лукач каже, да ако било ко понуди било коју чињеницу да је крив за нешто, он ће сам поднијети оставку.

„Када неко да неку чињеницу да сам ја крив за нешто, нема потребе да ме ико смијењује, ја ћу сам поднијети оставку“, рекао је министар унутрашњих послова Српске.

Члан Одбора за уставни поредак Републике Српске, Средоје Новић је рекао да је један правни случај прерастао у политички случај, и то је најопасније у сваком друштву.

„Када говоримо у прерастању из правног у политички случај, то има за циљ рушење власти“, додаје Новић.

„Апсолутно је шокантно да један члан Предсједништва, Жељко Комшић, излази у јавност и тврди да је полиција РС геноцидна“, каже Новић.

„Тужилаштво се налази у безизлазној ситуацији. Или ће бити пуковници или покојници. Морају имати снаге да кажу о коме се ради или да другачије окарактеришу овај случај и воде истрагу у другом смјеру“, рекао је Новић.

„Овај случај се мора разријешити у институцијама правде РС. Сви морају поштовати процедуру“, каже Новић.

(АТВ)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар