Влада РС

Лукач: Ферагет свјесно лаже у вези са наводним убиством Давида Драгичевића

„АДВОКАТ ФЕРАГЕТ РАДИ ПО НАЛОГУ ИЗ САРАЈЕВА – КОРИСТИ СЛУЧАЈ ЗА ОДРЖАВАЊЕ НЕСТАБИЛНОСТИ У РС“

Ифет Ферагет и Давид Драгичевић

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас да сарајевски адвокат Ифет Ферагет свјесно лаже јавност износећи неистине без икаквих доказа да су познате све чињенице у вези са наводним убиством Давида Драгичевића.

Он је додао да Ферагет на исти начин понавља лаж која је политички конструисана с циљем искориштавања случаја у предизборне сврхе, а то је да је тражио од главног окружног тужиоца Желимира Лепира да прекине даљу истрагу случаја.

– То је потпуна лаж јер као министар унутрашњих послова то не могу урадити на било који начин. Том приликом сам само обавијестио Лепира да је МУП поднио извјештај о резултатима истраге у том тренутку и да би било добро да се тужилаштво обрати јавности својим саопштењем о случају због притиска јавности на полицију и тужилаштво у вези са сазнањима о току истраге – појаснио је Лукач.

Он је додао да је Лепир одговорио да то не може урадити брзо јер мора да сазове колегијум и да одлуче о даљим мјерама. Лукач је у изјави Срни позвао Лепира да се још једном огласи поводом тога, мада је већ, како је казао, јавно у интервјуу једној телевизији рекао да није било никаквих притисака и утицаја из полиције на истрагу.

Министар унутрашњих послова Српске је поновио да Ферагет на случају „Драгичевић” ради по налогу из Сарајева да у сваком смислу покуша да искористи тај случај и одржава нестабилност у Републици нападајући институције да не функционишу и да не раде у интересу грађана.

– То је одавно позната мантра коју свакодневно слушамо из сарајевске политичке чаршије са крајњим циљем урушавања институција Републике Српске и преузимања надлежности са нивоа БиХ – истакао је Лукач.

Коментаришући пропусте у истрази у вези убиства Давида Драгичевића, адвокат породице Ифет Ферагет је рекао да је јавности познато да је Драган Лукач од Желимира Лепира (главни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци) захтјевао неспровођење истраге у вези тог случаја.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар