Влада РС

Лукач: Илегалних миграната од јануара безмало 70 одсто више

„ЕВИДЕНТИРАЛИ СМО ДОСАД 4.986 – ВЕЋИНА НЕМА НИКАКВА ДОКУМЕНТА“
  • Министар унутрашњих послова РС Драган ЛУКАЧ: Разбојништава је у првој половини 2020-те за 68 одсто мање него у истом периоду прошле године. Број тешких крађа смањен је за 21,3 одсто, а отуђења возила за 65,7 одсто. И број кривичних дјела против живота и тијела смањен је за 23,7 одосто. Број кривичних дјела повезаних са дрогом порастао је за 23,9 одсто

MИНИСТАР унутрашњих послова РС Драган Лукач изјавио је данас у Источном Сарајеву да је у првих шест мјесеци ове године укупан број кривичних дјела у Српској смањен, али да је број илегалних миграната у односу на исти период прошле године повећан за готово 70 одсто.

Говорећи о стању илегалних миграција, Лукач је истакао да су полицијски службеници МУП-а на територији Републике Српске за првих шест мјесеци ове године евидентирали 4.986 миграната што је за 69,2 одсто више него у прошлој години у истом периоду.

Он је подсјетио да су они илегално прешли границу и да већина нема документе, због чега је тешко утврдити њихов идентитет.

„Укупан број кривичних дјела смањен је за 10,5 одсто у односу на исти период 2019. године, при чему је повећан број њихове укупне расвијетљености“, рекао је Лукач, који је предсједавао сједницом проширеног колегијума министра унутрашњих послова Српске на којем су разматрани извјештај о раду Министарства унутрашњих послова Српске и безбједносна ситуација у Српској у првој половини године.

Лукач је навео да су имовинска кривична дјела смањена за 16,2 одсто, а посебно је истакао смањење разбојништава за 68 одсто.

Он је додао да је број тешких крађа смањен за 21,3 одсто, крађа за 8,1 одсто, а отуђења возила за 65,7 одсто у односу на исти период прошле године.

„Број кривичних дјела против живота и тијела смањен је за 23,7 одосто“, истакао је Лукач.

Наводећи да је у вези са злоупотребом дроге број кривичних дјела порастао за 23,9 одсто, а број прекршајних пријава за 6,3 одсто, Лукач је констатовао да је то резултат интензивног рада полиције.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар