Влада РС

Лукач: Њих 34 су показали шта значи поносно и професионално носити униформу

ПРИЗНАЊА И ПРЕДНОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ ЗА ПОЛИЦАЈЦЕ РС КОЈИ СУ СПАСАВАЛИ ЉУДСКЕ ЖИВОТЕ

Фото: СРНА

  • Говорећи о акцији под називом „Сториџ“ у којој је заплијењено 460 килограма сканка, министар унутрашњих послова РС Драган ЛУКАЧ рекао да она још траје и зато не може дати више информација

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас да су 34 полицијска службеника храбрим дјелима и пожртвованошћу у спасавању људских живота показала шта значи поносно носити полицијску униформу, бити хуман, карактеран и врхунски професионалац.

Они су спасавали људе, а истовремено ризиковали своје животе. Наши полицајци су добро обучени и мотивисани да помажу грађанима у било којој ситуацији и на било ком мјесту“, рекао је Лукач новинарима на традиционалном новогодишњем пријему у Министарству унутрашњих послова (МУП) за полицијске службенике који су у овој години исказали висок степен професионалности и пожртвованости у спасавању људских живота.

Полицајцима су уручене захвалнице.

Лукач је том приликом истакао да су полицајци људе спасавали из ријека, језера и из тешких ситуација када су им животи били угрожени.

Лукач је рекао да је МУП Српске јуче изгубио храброг полицајца Владимира Мику Вујасиновића који је био изузетан човјек и спортиста.

Одлично сам га познавао, био је свестран – џудиста, ронилац, алпиниста. Нажалост, страдао је на терену који је одлично познавао и сигурно је да смо остали без изузетног човјека, друга и професионалца“, истакао је Лукач.

Говорећи о акцији под називом „Сториџ“ у којој је заплијењено 460 килограма сканка, Лукач је рекао да она још траје и зато не може дати више информација.

Полицајац из Дервенте Борислав Кнежевић каже да је са колегама полицајцима спасио бебу која је остављена у корпи на улици и да овај задатак неће заборавити, иако је 30 година у служби.

Припадник Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Српске Предраг Јаворац рекао је да је са својим колегама спасио човјека из Врбаса и да је изузетно поносан што може служити народу и Републици Српској.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар