Влада РС Главно

Лукач о „Сирану“: Униформа и значка неће никога заштитити у случају корупције

„ЧИСТИМО СВОЈЕ РЕДОВЕ, ПОЗИВАМ СВЕ ГРАЂАНЕ ДА ПРИЈАВЕ СЛИЧНЕ СЛУЧАЈЕВЕ“
  • У истрази под надзором Посебног одјељења Републичког јавног тужилаштва, слободе су лишени Н.Г. и Ј.Ф. из Бањалуке због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач поручио је поводом акције „Сирано“ да униформа или значка неће никога заштитити у случају корупције.

„Акцију је водила Управа за организовани тешки криминалитет у сарадњи са Тужилаштвом Српске. Приведено је неколико инспектора за које се сумња да су урадили коруптивна дјела. На овај начин чистимо своје редове, нико неће бити заштићен у МУП-у ако учини кривично дјело. Нарочито, на удару ће се наћи корупција, примање мита, уцјене. Нажалост, таквих случајева има и у нашим редовима“, рекао је Лукач.

Он је позвао све грађане да пријаве МУП-у Српске ако буду на било који начин оштећени, ако неко од инспектора покушава да направи неку изнуду, уцјени са било каквим пријавама, ако их евентуално имају, да би примио мито.

„Основна ствар је пријава грађанина који може да буде оштећен. Позивамо грађане да пријављују овакве случајеве, без обзира о коме се ради, инспектору, да ли има неку функцију у МУП-у, јер нико неће бити заштићен у таквим случајевима ни униформом нити значком“, изјавио је Лукач за РТРС.

Два полицијска службеника Одјељења за привредни криминалитет Полицијске управе Бањалука лишена су слободе у акцији кодног назива „Сирано“, саопштено је раније из МУП-а Републике Српске.

„У истрази, која се проводи под надзором Посебног одјељења Републичког јавног тужилаштва, слободе су лишени Н.Г. и Ј.Ф. из Бањалуке због постојања основа сумње да су извршили кривична дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења“, наглашава се у саопштењу.

Из МУП-а Српске наводе да је приликом лишавања слободе код тих лица пронађено 20.000 КМ, а претресом локација и возила које користе пронађена је, такође, одређена количина новца.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар