Влада РС

Лукач: Звиздић, Мектић и Шаровић покушали су да изврше притисак на Галића

„ПИТАЊЕ ЈЕ ЗА МЕКТИЋА И ШАРОВИЋА – ЗАШТО РАДЕ НА ШТЕТУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ?“
  • Притисак је био да се на основу неког правилника који је Мектић сам донио доведе федерална полиција на границу према Републици Србији. То су били ултимативни захтјеви и веома непримјерени са њихове стране

МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске, Драган Лукач изјавио је да има сазнања и информације да је покушан одређен притисак на директора Граничне полиције Зорана Галића од Дениса Звиздића, Драгана Мектића и Мирка Шаровића.

Притисак је био да се на основу неког правилника који је Мектић сам донио доведе федерална полиција на границу према Републици Србији. То су били ултимативни захтјеви и веома непримјерени са њихове стране, истакао је Лукач.

Он је нагласио да дуго познаје Галића и да је сигуран да таквим притисцима неће подлећи.

„Према информацијама које имамо, он је таква увјеравања и дао, да неће проводити никакве противазконите радње. Мислим да је питање за Мектића и Шаровића – зашто раде на штету Републике Српске“, навео је Лукач за АТВ.

Он је додао и да МУП Републике Српске неће тражити да ради на заштити било које федералне или кантоналне границе, јер они имају своју полицију која је надлежна за те активности.

„Ми имамо потписан споразум са Граничном полицијом БиХ и више од годину дана припадници МУП-а Републике Српске су присутни у заједничким патролама, заједно са Граничном полицијом на контроли источне границе која јесте дио Републике Српске“, подсјетио је министар Лукач.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар