Влада РС Главно

МУП Српске ће поднијети кривичне пријаве против Давора Драгичевића и неких људи око њега

ЗБОГ НЕУТЕМЕЉЕНИХ ПРОЗИВКИ И ОПТУЖБИ НА РАЧУН РУКОВОДСТВА И ПРИПАДНИКА МУП РС

МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова РС саопштило је данас да ће бити принуђено да поднесе кривичне пријаве против Давора Драгичевића и одређених људи око њега, због, како је саопштено, свакодневних прозивки и неутемељених оптужби на рачун руководства и припадника МУП-а РС.

„На овај начин наведени ће морати своје тврдње поткријепити материјалним доказима у поступку пред надлежним судом или ће у супротном сносити кривичну одговорност и санкције у складу са законом”, саопштено је из МУП-а РС.

Из МУП-а су подсјетили да је ово Министарство испунило све захтјеве Давора Драгичевића, а у оквиру истраге у вези са трагичном смрћу његовог сина Давида Драгичевића.

Навели су да је у овом случају направљен преседан, те је он као оштећена страна, укључен у истрагу, што до сада никада није урађено. То је урађено у циљу да би Драгичевић имао комплетан увид у предмет и све чињенице које су до сада утврђене у истрази надлежног тужилаштва и полиције.

„Међутим, исти и даље покушава да криминализује институције, неутемељено квалификујући случај као кривично дјело `убиство`, те оптужујући исте за саучесништво. Давор Драгичевић је очито усмјераван и вођен од стране људи којима је већ дужи временски период циљ подривање и рушење овог Министарства и других републичких институција, а све опет ради остварења политичких циљева и планова људи који на морбидан начин користе трагичну смрт покојног Давида Драгичевића”, стоји у саопштењу МУП-а.

Министарство унутрашњих послова РС је овом приликом још једном изразило жалост због те трагедије те подсјетило да се предузимају све мјере и радње с циљем расвјетљавања тог случаја.

https://www.nezavisne.com/novosti/hronika/MUP-RS-Bicemo-prinudjeni-da-podnesemo-krivicnu-prijavu-protiv-Davora-Dragicevica/477065

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар