Влада РС

Приведен Станивуковић, може бити оптужен за „припрему државног удара“

ЊЕГОШ ТОМИЋ, КОЈИ СЕ СКРИВА: ЊЕГОВА ИДЕЈА ЈЕ БИЛА ДА СЕ „ПРАВДА ЗА ДАДИДА“ ИСКОРИСТИ ЗА УДАР

ПОЛИЦИЈА је данас ухапсила Драшка Станивуковића због нереда послије протестног окупљања на Тргу Крајине у Бањалуци у организацији групе „Правда за Давида“, сазнаје Срна.

Станивуковић, који је био један од предводника протестне шетње и за којим је била покренута потрага, ухапшен је у послијеподневним часовима.

Према сазнањима Срне, Станивуковић ће бити `обрађиван` и због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело припрема државног удара.

Раније данас огласио се Његош Томић, за којим такође трага бањалучка полиција, који у снимљеној видео-поруци тврди да је „идеја Драшка Станивуковића, члана ПДП-а, била да током протеста у Бањалуци буде извршен државни удар“.

Станивуковић је прошле седмице – током протеста у Бањалуци привођен двапут, а након пуштања на слободу, у неколико наврата се обратио јавности путем друштвених мрежа.

Он је раније данас најавио да ће вечерас, као слободан грађанин, прошетати улицама града на Врбасу, а приведен је док је на Фејсбуку „радио пренос уживо на званичној страници“.

 

1 коментар

Кликни овде да поставиш коментар