Влада РС

Рајчевић: Станивуковићу, већ 7 мјесеци си градоначелник – почни коначно да радиш свој посао

ПОРУЧИО МУ ДА ЈЕ СА ПРОЈЕКТОМ `еБЕБА` СВЕ У РЕДУ И ДА НАРЕДНЕ НЕДЈЕЉЕ ДОЛАЗИ НА СВИЈЕТ

Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија

  • Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан РАЈЧЕВИЋ: „Пробајте, наши суграђани ће Вам бити захвални. Макар траву покосите, рупе на путевима покрпајте, кад већ не можете обуздати змије из шикара и пацове на тргу. Искористите оно вријеме кад не орете паркинге пред камерама. Док је, што кажу, багер у леру“
  • Нагласио да није баш најјасније какве везе има Градска управа Бањалуке са тим пројектом, али и да разумије да је кампања Драшка Станивуковића у пуном јеку

МИНИСТАР за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић поручио је градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу да има политике и мимо кампање и да се она зове рад.

„Са радом за грађане Бањалуке би сигурно боље прошли. Пробајте, наши суграђани ће Вам бити захвални. Макар траву покосите, рупе на путевима покрпајте, кад већ не можете обуздати змије из шикара и пацове на тргу. Искористите оно вријеме кад не орете паркинге пред камерама. Док је, што кажу, багер у леру“, одговорио је Рајчевић градоначелнику Бањалуке након његовог дописа у вези са реализацијом пројекта „еБеба“.

Он је захвалио Станивуковићу на интересовању које исказује за пројекат „еБеба“, нагласивши да му је задовољство да га информише да је „са овом бебом све у најбољем реду“.

„Постојале су мале компликације узроковане овим несрећним вирусом током трудноће па је пород мало каснио, али сљедеће седмице очекујемо њен долазак на свијет. То сам већ објаснио Вашим порталоидним бабицама, чуди ме да Вас нису обавијестили“, навео је Рајчевић.

Министар је захвалио Станивуковићу и на допису који је упутио Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, истичући да није баш најјасније зашто, односно какве везе има Градска управа Бањалуке са овим пројектом, али разумије да је његова кампања у пуном јеку.

Рајчевић је на свом Фејсбук профилу написао да је прошло седам мјесеци како је Станивуковић постао градоначелник Бањалуке и да је крајње вријеме да почне да ради свој посао.

„Пустите ‘еБебу’, нека родитељи брже и лакше уписују своју дјецу. Ако Бог да, и Ви ћете једног дана користити услуге овог пројекта, па ћете се сјетити како можда и није све за дневну употребу. Можда ће Вас до тада неко посавјетовати да има политике и мимо кампање. Само се зове рад. Зато градоначелниче, на пос’о“, поручио је министар Рајчевић градоначелнику Бањалуке.

Подсјетимо, медији су раније пренијели да је Станивуковић званично затражио од надлежних министарстава и фирми податке о томе да ли је и коме уплаћено 800.000 КМ за пројекат е-Беба, који ни након двије године није реализован.

Градоначелник је, како се наводи, од Министарства за научно-технолошки развој, високо образовање и информационе технологије у Влади Републике Српске, које је главни носилац пројекта затражио детаље о реализацији пројекта, те информацију да ли је и коме новац  исплаћен.

Такође је затражио и од Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, те УКЦ Републике Српске, као и фирме Проинтер.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар