Влада РС

Шеранић: Вакцинација ће бити обавезна за оне за које процијенимо да морају примити вакцину

ПРВИ ПЛАН РС ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ БИЋЕ ГОТОВ ВЕЋ НАРЕДНЕ СЕДМИЦЕ
  • Ален ШЕРАНИЋ: „Разговарамо и са Глобалном алијансом за вакцинацију и имунитет ‘Габи’ којa уско сарађујe са СЗО. Доста је нејасноћа када су у питању ове вакцине. Очекујемо да се обзнани да ли ће се примати у једној дози или у двије, коју врсту имунитета ће оставити и на колики период

КАДА је ријеч о вакцинама, РС ће се у оквиру европске набавке медицинских средстава и медицинске опреме прикључити набавци вакцина.

Први план вакцинације за KОВИД-19 за РС ће бити готов наредне седмице, рекао је министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

„Вакцине ће бити обавезне за оне грађане за које процијенимо да морају примити вакцину. Закон је ту врло јасан, они који уобичајено имају контраиндикацију за овакве врсте  вакцина неће бити у обавези да је приме, али циљне групе ће дефинисати Институт за јавно здравство“, појаснио је Шеранић.

„Ми разговарамо и са Глобалном алијансом за вакцинацију и имунитет ‘Габи’ којa уско сарађујe са СЗО. Наравно, доста је нејасноћа када су у питању ове вакцине, оно што очекујемо је да се обзнани да ли ће се примати у једној дози или у двије, коју врсту имунитета ће оставити и на колики период, када ће бити потребно радити ту врсту вакцинације“, казао је Шеранић.

2 Коментара

  • Добро би било да др Шеранић прочита Нови завјет и Откивење Јованово, а посебно Гл.13. тачку 15.16. и 17 и Гл.14. тачку 9. 10. и 11.

  • Благо нама… Додиков приватни Ален прописује који Срби ће се вакцинисати. Као рационалан љекар одлуку образлаже као препоруку оних „који најбоље знају“, дакле опет приватних, глобалних, компанија, овог пута Гејтсових, Габи и СЗО, за шта ће, нема сумње, овај латинотрбушни плесач једаред бити дебело награђен. Ако сад Србима није јасно да су Додик и јаран му Вучић ништа друго до испоставе глобализма и да су Срби опет врста за одстрел, онда .. ништа, вакцинишите се Срби. Нек’ вам неки Ален одређује ко и колико. Ах да, не заборавите брњице.

Кликни овде да поставиш коментар