Vlada RS

Šeranić: Vakcinacija će biti obavezna za one za koje procijenimo da moraju primiti vakcinu

PRVI PLAN RS ZA VAKCINACIJU BIĆE GOTOV VEĆ NAREDNE SEDMICE
  • Alen ŠERANIĆ: „Razgovaramo i sa Globalnom alijansom za vakcinaciju i imunitet ‘Gabi’ koja usko sarađuje sa SZO. Dosta je nejasnoća kada su u pitanju ove vakcine. Očekujemo da se obznani da li će se primati u jednoj dozi ili u dvije, koju vrstu imuniteta će ostaviti i na koliki period

KADA je riječ o vakcinama, RS će se u okviru evropske nabavke medicinskih sredstava i medicinske opreme priključiti nabavci vakcina.

Prvi plan vakcinacije za KOVID-19 za RS će biti gotov naredne sedmice, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

„Vakcine će biti obavezne za one građane za koje procijenimo da moraju primiti vakcinu. Zakon je tu vrlo jasan, oni koji uobičajeno imaju kontraindikaciju za ovakve vrste  vakcina neće biti u obavezi da je prime, ali ciljne grupe će definisati Institut za javno zdravstvo“, pojasnio je Šeranić.

„Mi razgovaramo i sa Globalnom alijansom za vakcinaciju i imunitet ‘Gabi’ koja usko sarađuje sa SZO. Naravno, dosta je nejasnoća kada su u pitanju ove vakcine, ono što očekujemo je da se obznani da li će se primati u jednoj dozi ili u dvije, koju vrstu imuniteta će ostaviti i na koliki period, kada će biti potrebno raditi tu vrstu vakcinacije“, kazao je Šeranić.

2 Komentara

  • Dobro bi bilo da dr Šeranić pročita Novi zavjet i Otkivenje Jovanovo, a posebno Gl.13. tačku 15.16. i 17 i Gl.14. tačku 9. 10. i 11.

  • Blago nama… Dodikov privatni Alen propisuje koji Srbi će se vakcinisati. Kao racionalan ljekar odluku obrazlaže kao preporuku onih „koji najbolje znaju“, dakle opet privatnih, globalnih, kompanija, ovog puta Gejtsovih, Gabi i SZO, za šta će, nema sumnje, ovaj latinotrbušni plesač jedared biti debelo nagrađen. Ako sad Srbima nije jasno da su Dodik i jaran mu Vučić ništa drugo do ispostave globalizma i da su Srbi opet vrsta za odstrel, onda .. ništa, vakcinišite se Srbi. Nek’ vam neki Alen određuje ko i koliko. Ah da, ne zaboravite brnjice.

Klikni ovde da postaviš komentar