Влада РС

Српска: Основци се у уторак враћају у школе, отварају се баште кафића и ресторана

ЗА УЧЕНИКЕ ОД 6. ДО 9. РАЗРЕДА И СТУДЕНТЕ – СВЕ ОСТАЈЕ КАО ДОСАД
  • Од 08. априла дозвољава се рад угоститељским објектима (на отвореном и у затвореном простору) за смјештај, исхрану и пиће. Уз строго поштовање упутстава Института за јавно здравство Републике Српске

ШТАБ Републике Српске за ванредне ситуације увојио је измјене Закључка о спровођењу епидемиолошких мјера у којима се наводи да се од сутра дозвољава рад угоситељских објеката под одређеним условима, а дјеца нижих разреда се од уторка враћају на наставу.

Како се наводи у саопштењу, од сутра па до осмог априла од шест до 22 часова ће у РС бити дозвољен рад угоститељским објектима на отвореном простору а биће могуће послуживање хране и пића у вањском простору објекта само уколико је отворен бар са три стране, без обзира да ли је простор наткривен.

Надаље, од 08. априла дозвољава се рад угоститељским објектима (на отвореном и у затвореном простору) за смјештај, исхрану и пиће.

Све то биће могуће уз строго поштовање упутстава Института за јавно здравство Републике Српске.

Када су у питању школе, од уторка се наставља одвијање васпитно-образовног рада у просторијама основних школа, за ученике од 1. до 5. разреда основних школа, као и одвијање продуженог боравка.

„За остале ученике, од 6. до 9. разреда, као и за студенте универзитета, настава ће се и даље одвијати online коришћењем средстава електронске комуникације, у складу са инструкцијом надлежног министарства“, наводи се у саопштењу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар