Влада РС

Светосавске награде за 4о учитеља наставника и библиотекара

СВИМА СВЕТОСАВСКА ПОВЕЉА, НОВЧАНА НАГРАДА И МЕДАЉОН СА ЛИКОМ СВЕТОГ САВЕ
  • Министарка просвјете и културе Жељка СТОЈИЧИЋ: Министарство просвјете и културе додјелом Светосавске награде наглашава важност унапређења положаја просвјетних радника, као и свеукупног система васпитања и образовања у Републици Српској

БАЊАЛУЦИ је одржана манифестација „Наши учитељи“ на којој су уручене Светосавске награде за 40 истакнутих васпитача, наставника основних и средњих школа, стручних сарадника и библиотекара у Републици Српској.

Министарка просвјете и културе Жељка Стојичић поручила је да просвјетни радници доприносе јачању васпитне улоге образовног система у Републици Српској, преносећи сопствена знања и искуства на ученике, чиме показују како се најбоље суочити са животним околностима и новим изазовима.

Стојичићева је изразила поштовање и подршку просвјетним радницима у Српској који, како је навела, предано служе овом племенитом позиву.

– Захваљујући њиховој преданости, стручности, те спремности да подстичу дјецу на усвајање нових знања и јачање вриједности као што су заједништво, дружење и учење кроз игру, критичко промишљање, креативност, сарадња – раде у духу онога што им је у насљеђе оставио Свети Сава – рекла је Стојичићева.

Према њеним ријечима, Министарство просвјете и културе додјелом Светосавске награде наглашава важност унапређења положаја просвјетних радника, као и свеукупног система васпитања и образовања у Републици Српској.

Говорећи о Светосављу, Стојичићева је истакла да оно значи вриједно насљеђе, пут знања, пожртвованости, човјечности, његовања културе дијалога и поштивању других и другачијих.

Светосавска награда, која се састоји од Светосавске повеље и новчане награде, те медаљона са ликом Светог Саве, дјело академика Миливоја Унковића, подршка је ресорног министарства и захвалност друштва за улогу просвјетних радника у васпитању и образовању дјеце.

Завод за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево је и ове године поклонио свим добитницима књигу – „Роман о Лондону“ Милоша Црњанског.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар