Влада РС

У Српску стигло 240.000 доза кинеске вакцине и 50.000 Спутњика В

ВИШКОВИЋ: ВАКЦИНА ЈЕ ЈЕДИНА ПРАВА ЗАШТИТА – ОТВАРАМО ПУНКТОВЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ШИРОМ РС
  • Министар здравља Ален ШЕРАНИЋ: Домовима здравља је раније достављено више од 190.000 прве дозе вакцине против вируса корона. Више од 101.000 грађана у Српској у потпуности је вакцинисано

У РЕПУБЛИКУ Српску стигло је 290.000 доза вакцина против вируса корона.

У складишту бањалучког предузећа Крајинагруп, нови контингент вакцина дочекали су предсједник Владе Радован Вишковић и министар здравља Ален Шеранић.

Од овог контигента – 240.000 је кинеског Синофарма и 50.000 руских вакцина Спутњик.

– Једини начин заштите и борбе против вируса корона је вакцина. Циљ је да се у наредних мјесец дана вакцинише што већи број грађана – рекао је Вишковић.

Он је додао да ће наредних дана бити организовани вакцинали пунктови гдје ће грађани моћи да се вакцинишу без позивања и заказивања термина.

Шеранић је рекао да је домовима здравља достављено више од 190.000 прве дозе вакцине против вируса корона, а да је више од 101.000 грађана у Српској у потпуности вакцинисано.

Испоручених 290.000 доза кинеског и руског произвођача требало би у наредним данима да добију дозволу Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ, након чега ће бити распоређене по болницама и домовима здравља у Српској.

Слиједи масовна вакцинација, без заказивања. У свим локалним заједницама организоваће се пунктови.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар