Влада РС Главно

Ухапшен и Бранислав Зељковић – сам се јавио полицији

ОТВОРЕНА ИСТРАГА ПОВОДОМ НЕКИХ ЈАВНИХ НАБАВКИ ИНСТИТУТА ЗА ЈАВНО ЗДРАВСТВО
  • Ухапшени и власник туристичке агенције „Травел фор фан“ Саша Марковић, директор фирме „Промединг“ Драган Дубравац и директор „Проконтрола“ Славко Бојић

ДИРЕКТОР Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић ухапшен је у оквиру истраге незаконитог пословања те институције у поступку јавних набавки, потврђено је дневном листу „Глас Српскеу Тужилаштву које води истрагу.

Он се наводно ноћас сам јавио полицији, након чега је лишен слободе.

Јуче су у истој акцији ухапшени власник туристичке агенције „Травел фор фан“ Саша Марковић, директор фирме „Промединг“ Драган Дубравац и директор „Проконтрола“ Славко Бојић.

Зељковић јуче није пронађен па се сматрало да је у бјекству.

Бојић, Марковић и Дубравац спроведени су у Републичко јавно тужилаштво, које ће одлучити да ли ће им бити одређене мјере притвора.

Зељковић ће бити накнадно спроведен у Републичко јавно тужилаштво.

– Зељковић ће бити испитан као и остали осумњичени након чега ће бити одлучено о даљим мјерама против њих – рекао је извор близак истрази.

Полиција Српске под надзором Републичког тужилаштва истражује Институт за јавно здравство због сумњи да је било незаконитости у раду у поступцима јавних набавки заштитне медицинске опреме у вријеме пандемије вируса корона.

По налогу Републичког јавног тужилаштва јуче су извршени претреси у Институту и више фирми међу којима је и агенција „Травел фор фан“.

Сумња се да је ова фирма, као и још неке, незаконито набављала опрему, а ради се о више милиона вриједним уговорима.

– У оквиру јучерашњих активности извршени су претреси на осам локација које користе лица лишена слободе – рекли су у полицији.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар