Влада РС

Вишковић: Изгледа да је СДА ненамјенски потрошила новац за мигранте па сад оптужује СНСД и ХДЗ

„КАКО СУ КРЕНУЛИ – ПОЧЕЋЕ ДА НАС ОПТУЖУЈУ И ЗА ТО ШТО ПАДА КИША ИЛИ ГРИЈЕ СУНЦЕ“
  • „Постоји изјава њиховог министра који каже да њима одговарају мигранти и мигрантска криза, да су они повећали потрошњу, да су повећали број туриста. И када чујете такву изјаву, онда се запитате: шта овдје не ваља. Или тај министар има проблем или ми сви имамо проблем

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је СДА за рјешавање мигрантске кризе од међународне заједнице добила милионе марака које је, по свој прилици, ненамјенски потрошила, те се сада њене оптужбе да СНСД и ХДЗ опструишу ту област граниче са нормалним.

Вишковић је рекао да се послије толико година СДА сјетила да каже да би требало да сви сједну да се договорају и подједанко подносе терет.

„О чему да се договарамо?“, поставио је Вишковић питање у Теслићу,

Коментаришући оптужбе СДА-а да СНСД и ХДЗ на нивоу БиХ опструишу доношење одлука у вези са мигрантском кризом, Вишковић је поручио да на то не треба више трошити ријечи и да је став из Републике Српске више него јасан по питању мигрантске кризе.

„Имате изјаву њиховог министра који каже да њима одговарају мигранти и мигрантска криза, да су они повећали потрошњу, да су повећали број туриста. И када чујете такву изјаву, онда се запитате: шта овдје не ваља. Или тај министар има проблем или ми сви имамо проблем“, изјавио је Вишковић.

Он је истакао да из Федерације БиХ у наредном периоду очекује смислени и јединствени одговор о наведеној проблематици, о чему се може разговарати.

Ово што ради СДА, поготово појединци из СДА, граничи се са нечим што је нормално или не“, рекао је Вишковић.

Он је истакао да у наредном периоду од СДА очекује да оптужи СНСД и „што је данас уторак или пада киша или грије сунце“.

СДА је саопштила јуче након сједнице страначког колегијума да инсистира да се терет мигрантске кризе распореди на цијелу територију БиХ, а не само на подручја на којима су Бошњаци већина, те од СНСД-а и ХДЗ-а тражи да „престану са опструкцијама у доношењу неопходних одлука на нивоу БиХ, које ће омогућити боље управљање мигрантском кризом“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар