Влада РС

Вишковић: Преговарамо да од Русије брзо добијемо 100.000 доза Спутњика V, па да у мају имамо до 300 хиљада

ПРЕМИЈЕР ДОЧЕКАО 80.000 ВАКЦИНА КИНЕСКЕ КОМПАНИЈЕ СИНОФАРМ

Фото: Александар Голић/РАС Србија

  • Кинеском амбасадору Ђи Пингу исказао интерес да Српска набави и додатне количине кинеске вакцине. И нагласио: „Циљ нам је да у наредних неколико мјесеци, највише три, дођемо у позицију да вакцинишемо већи број људи у Републици Српској“


ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је Српска у преговорима са Русима да у наредних 10 до 15 дана добије 100.000 вакцине Спутњик В као прву дозу.

Вишковић је на дочеку 80.000 кинеске вакцине Синофарм истакао заначај што је Српска у тешком времену успјела да обезбиједи овако велику количину за своје грађане.

Он очекује да са овим и вакцинама које су стигле у ранијем периоду Српска у мају располаже са најмање 200.000 вакцина.

„Може се веома лако десити да Република Српска у мају има и 300.000 доза вакцина, што ће омогућити убрзану вакцинацију“, рекао је Вишковић.

Вишковић је захвалио кинеском амбасадору у БиХ што је у значајној мјери помогао да Српска добије ове вакцине, али је истакао и напоре српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Он је навео да је на данашњем састанку са амбасадором Ђи Пингом исказао интерес да Српска набави и додатне количине кинеске вакцине.

„Циљ нам је да у наредних неколико мјесеци, највише три, дођемо у позицију да вакцинишемо већи број људи у Републици Српској“, рекао је Вишковић.

Он је навео да ће се тиме заштити здравље грађана, али и омогућити излазак из кризе изазване пандемијом, што треба да ради Влада.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар