Влада РС

Вишковић: Република Српска ни једним својим потезом не жели да изазове рат

„НЕ МОЖЕ ЈЕДАН НАРОД ДОМИНИРАТИ НАД ДРУГА ДВА И ТВРДИТИ ДА НУДИ – НАЈБОЉЕ“
  • Предсједник Владе РС Радован ВИШКОВИЋ на Палама: „Република Српска није ништа отела. Ми не желимо туђе, као што не желимо ни једном другом народу, нешто што не желимо себи. Желимо заједнички живот, али да будемо уважени и да друга страна, која се куне у БиХ, уважи да на простору БиХ живе три конститутивна народ, ако жели да је сачува

РЕПУБЛИКА Српска ни једним својим потезом не жели рат, а представници њених институција спремни су жрвовати лични комодитет за одбрану Републике, изјавио је данас на Палама предсједник Владе Српске Радован Вишковић.

Представници институција Републике Српске учиниће све да на овим просторима не дође до ратних дешавања – рекао је Вишковић новинарима у Палама.

Према његовим ријечима, сви у Републици Српској желе само да живе на својој очевини, али и буду уважени.

– Република Српска није ништа отела. Ми не желимо туђе, као што не желимо ни једном другом народу, нешто што не желимо себи. Желимо заједнички живот, али да будемо уважени и да друга страна, која се куне у БиХ, уважи да на простору БиХ живе три конститутивна народ, ако жели да је сачува – нагласио је премијер Српске.

Према његовим ријечима, не може један народ доминирати над друга два народа и рећи како нуде најбоље.

– Најбоље за све нас је да сједнемо за сто и да се договоримо о будућности БиХ – поновио је Вишковић, те додао да сви заједно треба да дођу до најбољих рјешења, за све грађане БиХ, без уплитања страних савезника.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар