Влада РС Главно

Вишковић: „Шандонг хај-спид груп“ заинтересована за градњу ауто-пута од Вукосавља до Раче

ДЕЛЕГАЦИЈУ КИНЕСКЕ КОМПАНИЈЕ ПРЕДВОДИ ЗАМЈЕНИК ДИРЕКТОНА МЕНГ ЈАН
  • Радован ВИШКОВИЋ истакао да је изградња ауто-пута, који ће повезати Бањалуку и Београд, стратешки приоритет Владе Спске и нагласио да је договорено да се разговори о овом и другим потенцијалним пројектима наставе у наредном периоду

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са делегацијом кинеске компаније „Шандонг хај-спид груп“, која је изразила заинтересованост за учешће у изградњи диониоце ауто-пута од Вукосавља до Раче.

Вишковић је истакао је да је изградња ауто-пута, који ће повезати Бањалуку и Београд, стратешки приоритет Владе Спске, те поздравио заинтересованост кинеске компаније да учествује у изградњи дионице од Вукосавља до Раче, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

На састанку је договорено да ће разговори о овом, као и о другим потенцијалним пројектима, бити настављени у наредном периоду.

На састанку са делегацијом кинеске компаније, коју је предводио замјеник директора Менг Јан, било је ријечи о могућности сарадње у различитим пројектима изградње и модернизације путне инфраструктуре у Српској.

Осим премијера РС, састанку у Бањалуци присуствовали су и министар саобраћаја и веза Ђорђе Поповић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министар финансија Зора Видовић и директор предузећа „Аутопутеви Републике Српске“ Душан Топић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар