Влада РС

Вишковић: Српска и ФБиХ да у интересу грађана утврде линију разграничења ентитета

ПРЕМИЈЕР РС ИНИЦИРАО ОДРЕЂИВАЊЕ СТРУЧЊАКА КОЈИ ЋЕ НА ТОМЕ РАДИТИ
  • Радован ВИШКОВИЋ: То је предвиђено и Дејтоном и Уставом БиХ. Нико не жели да на тој граници подиже зидове него да грађани из оба ентитета могу да остварују своја Уставом и законом загарантована права. Послије Дејтона је била формирана комисија која је требало да утврди линију разграничења. Они су почели са радом, али нису завршили посао

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да владе Српске и Федерације БиХ у складу са Уставом БиХ треба да покрену рад тијела које ће чинити стручњаци како би због интереса грађана била утврђена линија разграничења да би знали гдје престају и почињу надлежности ентитета.

Вишковић је подсјетио да је Дејтонским споразумом и Уставом БиХ дефинисано да је БиХ сачињена од два ентитета између којих постоји међуентитетска линија разграничења.

Нико не жели да на тој граници подиже зидове него да грађани из оба ентитета могу да остварују своја Уставом и законом загарантована права. Послије Дејтона је била формирана комисија која је требало да утврди линију разграничења. Они су почели са радом, али нису завршили посао“, рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Он је додао да је утврђивање међуентитетске линије разграничења насушна потреба грађана.

Како неко може да оствари грађанско право ако не зна да ли тамо гдје живи припада једном или другом ентитету и гдје треба да траже своја права. Ово је нормалан закључак и не видим зашто би он био проблем и некоме правио штету“, истакао је Вишковић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар