Влада РС Главно

Вишковић: Српска неће дозволити искривљавање чињеница о страдању Срба у Другом свјетском рату

„ВЕЕЛИКА ЖРТВА У БОРБИ ЗА СЛОБОДУ ОСТАВИЛА ЈЕ ДУБОК ТРАГ У ИСТОРИЈИ НАШЕГ НАРОДА»
  • „Руској газети“ рекао: „Српски народ је поносан на свој допринос великој побједи, коју је остварио раме уз раме са Црвеном армијом, чије је дејствовање у Другом свјетском рату било од пресудног значаја за крах фашизма и успостављање мира

ПРЕМИЈЕР Републике Српске Радован Вишковић поручио је да Српска неће дозволити ревизију историје и искривљавање чињеница о страдању српског народа у Другом свјетском рату.

“На нама је да опомињемо на оно што се десило на овим просторима, како се то никада не би поновило, али ни заборавило”, истакао је Вишковић поводом обиљежавања 9. маја – Дана побједе над фашизмом.

Вишковић је за “Руску газету” нагласио да је Влада Републике Српске опредијељена да истраје у реализацији пројекта изградње меморијалног центра у Доњој Градини, највећем стратишту концентрационог логора Јасеновац, у којем су угашени животи стотине хиљада припадника српског и других народа.

Премијер Српске је навео да се 9. мај – Дан побједе над фашизмом широм свијета обиљежава у знак сјећања на хероје који су се борили против страшног зла које је задесило цијели свијет, како би људи сада могли живјети у слободнијем и праведнијем свијету.

“Дужност српског народа је да овај велики празник, из поштовања према прецима, обиљежава достојно, поносно и у складу са вриједностима проистеклим из антифашистичке борбе”, додао је он.

Вишковић је нагласио да је српски народ поносан на свој допринос великој побједи, коју је остварио раме уз раме са Црвеном армијом, чије је дејствовање у Другом свјетском рату било од пресудног значаја за крах фашизма и успостављање мира.

Он је додао да је допринос и жртва коју је српски народ поднио у борби за бољи, праведији и толерантнији свијет био од изузетног значаја за слом фашизма и нацизма.

“Велика жртва и борба за слободу оставила је дубок траг у историји нашег народа и обавезала нас да његујемо културу сјећања према значају антифашистичке борбе и улози српског народа у Другом свјетском рату”, навео је Вишковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар