Vlada RS

Višković: Srpska ponudila avans da bi rusku vakcinu dobila na vrijeme

„IMALI SMO INFORMACIJE O RUSKOJ VAKCINI I RANIJE PREKO AMBASADE RF U BiH“
  • Predsjednik Vlade RS naglasio da nije u poziciji da daje sve informacije, ali je rekao da i neke zemlje u okruženju pregovaraju da dobiju licencu za proizvodnju ruske vakcine

REPUBLIKA Srpska je ponudila avans kako bi vakcina protiv virusa korona koja je registrovana u Rusiji bila obezbijeđena na vrijeme, rekao je predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković.

Govoreći o vakcini protiv virusa korona koja je juče registrovana u Rusiji, Višković je rekao da su predstavnici Srpske informacije o vakcini imali i ranije, jer su bili u kontaktu sa Ambasadom Ruske Federacije u BiH.

– Vakcina je za početak predviđena za tržište Ruske Federacije, ali u ovom trenutku vode sa razgovori sa određenim kompanijama iz sfere proizvodnje lijekova i medicinske opreme, kako bi se potpisao ugovor da neka od tih kompanija proizvodi za neko drugo tržište – kazao je Višković.

Višković je naveo da nije u poziciji da daje sve informacije, ali je rekao da i neke zemlje u okruženju pregovaraju da dobiju licencu za proizvodnju vakcine.

– Ono što je za nas važno jeste da Republika Srpska i BiH pregovaraju da, na neki način, stanemo u red za vakcinu čim se ona pojavi na tržištu – rekao je Višković.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković izjavio je danas da očekuje više informacija o ruskoj vakcini protiv virusa korona kako bi mogao zauzeti određeni stav o tome.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar