Влада РС

Вишковић: Српска Три прста су симбол Оца, Сина и Духа Светога и ничија декларација не може да их забрани

„ИСФРУСТРИРАНА ИЗБОРНИМ ПОРАЗОМ – СДА ПОКУШАВА ДА УБЕРЕ ЈЕФТИНЕ ПОЛИТИЧКЕ ПОЕНЕ“
  • Предсједник Владе РС Радован ВИШКОВИЋ: Сличну декларацију може донијети нека од општина у Српској. Али, политикама у Републици Српској није циљ вријеђање и омаловажавање других народа, него достојанствен партнерски однос и унапређење политичког и привредноог амбијента са онима који желе добро свим грађанима

ДЕКЛАРАЦИЈА Скупштине Кантона Сарајево којом се осуђује дизање три прста у Сарајеву је покушај намјерног изазивања међунационалне нетрпељивости и омаловажавања идентитета српског народа, изјавио је премијер Српске Радован Вишковић.

Истакао је да се на тај начин „не постиже ништа добро, већ се додатно продубљује неповјерење међу народима у БиХ и подстиче нетрпељивост, те намјерно изазивање реакције српског народа“.

– Три прста су симбол Оца, Сина и Духа Светога, Срби се крсте с три прста и тако ће остати, и ниједна декларација то не може да забрани – поручио је Вишковић.

Према његовим ријечима, политичари из СДА, која је покренула усвајање ове декларације у Скупштини Кантона Сарајево, нису тиме учинили ништа добро, нити је то добра порука ни бошњачком ни српском народу.

– Исфрустрирана изборним поразом, СДА покушава да овако бесмисленим, али веома увредљивим политичким потезима, у јавности и код бошњачког народа осигура некакве јефтине политичке поене. Међутим, на овај начин СДА губи кредибилитет прије свега код бошњачког народа, али и код озбиљних политичких партија – нагласио је Вишковић.

Поручио је да се на овакву декларацију „може одговорити сличном декларацијом у једној од општина у Српској“.

– Али политикама у Републици Српској није циљ вријеђање и омаловажавање других народа, него достојанствен партнерски однос и унапређење политичког и привредноог амбијента са онима који желе добро свим грађанима – рекао је Вишковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар