Влада РС Главно

Вишковић: Што је притисак из Сарајева већи – то смо одлучнији да одбранимо Српску

„АКО ЖЕЛЕ НЕКИ ЗАЈЕДНИЧК ЖИВОТ - ОНДА НИЈЕ ДОБРО ОВО ШТО РАДЕ“
  • Коментаришући приједлог Тужилаштва БиХ за одређивање притвора генералу Миломиру Савчићу због његових иступа у јавности, новинарима у Каштијељу код Шековића рекао да “Савчић само ради свој посао, али изгледа и то некима смета у Сарајеву”

ШТО СЕ више из Сарајева појачава притисак на Републику Српску, то су сви у Српској одлучнији да је одбране и сачувају, поручио је данас предсједник Владе Српске Радован Вишковић.

Он је оцијенио да ће се притисци на Републику Српску у наредном периоду сигурно све више појачавати јер не престају готово 30 година, те да није случајно да се на мети однедавно нашао и предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић.

Вишковић је, коментаришући приједлог Тужилаштва БиХ за одређивање притвора Савчићу због његових иступа у јавности, рекао новинарима у Каштијељу код Шековића да “Савчић само ради свој посао, али изгледа и то некима смета у Сарајеву”.

“Генерал Савчић обавља своју функцију предсједника Борачке организације Републике Српске и редовно се одазива позивима Суда и Тужилаштва БиХ, па у чему је проблем?”, упитао је Вишковић.

Он каже да Савчић, колико прати његове изјаве, никада није поменуо ни ријечи у вези са његовим предметом у правосудним институцијама.

Вишковић је нагласио да ако они из Сарајева желе помирење или неки заједнички живот, онда то што раде није добро.

Рочиште у предмету против генерала Миломира Савчића заказано је за понедјељак, 9. август, у 11.00 часова у Суду БиХ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар