Влада РС

Вишковић: Што прије споразум са Србијом о изградњи источне гасне интерконекције

ПОРУЧИО „ПОЈЕДИНЦИМА ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ“ ДА ПРЕСТАНУ ДА ОПСТРУИШУ ГАСИФИКАЦИЈУ СРПСКЕ
  • Предсједник Владе РС Радован ВИШКОВИЋ: Опструкција мора да престане и да се ова тема не користи као политичка тема, јер политузујући овакав пројекат намјерно се и свјесно наноси штета Републици Српској и њеном развоју

Извор: РТРС

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић позвао је Савјет министара да што прије усвоји приједлог за закључивање међународног споразума са Србијом о изградњи гасне источне интерконекције, те поручио појединцима из Федерације да престану да опструишу пројекат гасификације Републике Српске, који је за Српску један од најважнијих стратешких пројеката.

– Гасификација Републике Српске је један од најважнијих стратешких пројеката за Српску и крајње је вријеме да појединци из ФБиХ прастану да је опструишу – рекао је Вишковић и истакао да Република Српска неће одустати од реализације овако важног пројекта, који је од виталног значаја за даљи економски развој.

Премијер Вишковић истиче да опструкција пројекта гасификације Српске траје већ неколико година, те да одмах мора да престане.

– Опструкција мора да престане и да се ова тема не користи као политичка тема, јер политузујући овакав пројекат намјерно се и свјесно наноси штета Републици Српској и њеном развоју – рекао је Вишковић.

Истакао је да Република Српска нема ништа против било којег пројекта у другом ентитету и да зато опструкција гасификације Републике Српске мора одмах да престане.

– Питање гаса и гасификације, регулатива којом се уређује ова област и друге предвиђене процедуре у потпуности су у надлежности ентитета, односно Републике Српске и тако ће и остати – поручио је предсједник Владе Радован Вишковић.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар