Влада РС

Вишковић тражи да ЦИК истражи да ли је Тривић новац за кампању добила из САД

„ОНИ КОЈИ ДАЈУ НОВАЦ – НЕ ДАЈУ ГА ЗАТО ШТО ВОЛЕ СРПСКУ ВЕЋ ДА РАДИ ПРОТИВ ЊЕНИХ ИНТЕРЕСА“
  • Премијер Радован ВИШКОВИЋ: Ако се покаже да је то тачно – и она и ПДП треба да сносе санкције. Ако је та информација тачна, а по свему што је видљиво и што смо могли да добијемо на увид, изгледа јесте, то је дно дна и то ће коштати Републику Српску
  • Подсјетио да је специјални изасланик САД за Балкан Габријел Ескобар у Конгресу САД рекао да је са опозицијом у Српској договорио неке мјере и кораке. И додао: „Очито је производ поменутих мјера и корака тих 10 милиона долара“

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић сматра да би Централна изборна комисија БиХ требала истражити наводе да је кандидат ПДП-а за предсједника Српске Јелена Тривић добила новац за кампању из САД и нагласио да би, ако се то покаже тачним, и она и ПДП требали сносити санкције.

– Ја не одобравам такве врсте мијешања у изборни циклус и без обзира ко сједи у ЦИК-у мора радити по закону. Ако је та информација тачна, а по свему што је видљиво и што смо могли да добијемо на увид, изгледа јесте, то је дно дна и то ће коштати Републику Српску – рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да сви они који дају новац не дају га не зато што воле Републику Српску, него имају своје интересе који не воде ка јачању Српске, него је намијењен против интереса Српске, њеном слабљењу и укидању њених надлежности.

Вишковић је питао како би се реаговало да су се појавили такви папири и да је у питању СНСД или нека друга партија из владајуће већине.

– Не могу вјеровати да је уважена колегица, по образовању и радном мјесту то урадила, а ако јесте то осуђујем без обзира о коме се ради, макар то био и Радован Вишковић – навео је премијер Српске, додајући да он није познат по томе да воли говорити о појединцима, приватним стварима и приватном животу.

Вишковић је и подсјетио да је специјални изасланик САД за Балкан Габријел Ескобар, када је у Конгресу САД образлагао свој боравак на овим просторима рекао како је са опозицијом у Српској договорио неке мјере и кораке.

– Очито је производ поменутих мјера и корака тих 10 милиона долара – нагласио је Вишковић.

Администрација Џозефа Бајдена издвојила је 19,5 милиона КМ за кампању Јелене Тривић против Милорада Додика, јавио је раније „Глас народа“ сазнајући из поузданих извора.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар