Влада РС Главно

Вишковић у Требињу уручио кључеве станова 48 избјеглих и расељених породица

НАЈАВИО ДА ЋЕ ДО КРАЈА 2022. БИТИ ЗАТВОРЕНИ СВИ КОЛЕКТИВНИ ЦЕНТРИ ЗА СМЈЕШТАЈ ТАКВИХ ЛИЦА
  • Слични станови се подижу у 16 градова и општина у Српској. Већ је завршено 215 стамбених јединица
  • Вриједност пројекта је 29 милиона евра, од тога су виши нивои власти обезбиједили 20 милиона евра, а остатак средстава локалне заједнице

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да би до краја 2022. године требало да буду затворени сви колективни центри за избјеглице и интерно расељена лица.

Вишковић је у Требињу, гдје је уручио кључеве станова за 48 породица избјеглих и расељених лица, рекао да се тиме затварају колективни центри у Требињу, те да би такве стамбене јединице требало да буду завршене у преосталих 16 градова и општина широм Републике Српске до краја 2022. године.

Он је истакао да ће такви станови ускоро бити додијељени породицама у Братунцу и на Сокоцу, а потом и у осталим мјестима чиме се рјешава питање колективног становања које је у Републици Српској, како је рекао, нажалост трајало 25 година послије рата.

Премијер је навео да се слични пројекти раде у 16 градова и општина у Српској и да је већ завршено 215 стамбених јединица.

“Кроз пројекат ЦЕБ два рјешава се питање становања 703 интерно расељене породице”, рекао је Вишковић и додао да се истовремено реализује и потпројекат у домовима пензионера у Требињу и Дервенти гдје је обезбијеђено 130 лежајева за смјештај људи из категорије интерно расељених.

Он је изразио жаљење што њихови проблеми раније нису били ријешени и напоменуо да је укупна вриједност овог пројекта око 29 милиона евра, од тога су виши нивои власти обезбиједили 20 милиона евра, а остатак средстава локалне заједнице.

“Сад смо били у једном стану који је добила седмочлана породица. Кад то видите онда вам је и као човјеку и као предсједнику Владе срце пуно”, рекао је Вишковић.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар