Влада РС

Вишковић у Вишеграду: Гдје Срби немају своје институције – немају ни слободу

У ГРАДУ НА ДРИНИ ОБИЉЕЖЕНО 217 ГОДИНА ПРВОГ СРПСКОГ УСТАНКА И ДАН БОРАЦА РС
  • Предсједник Владе РС Радован ВИШКОВИЋ: «Срби нису никада били народ који је ишао да окупира неког другог. Ми смо кроз вијекове само бранили наша огњишта, нашу дјецу, наше породице и наше светиње, а то је слобода. Нека вјечно живе српски народ и наша слобода»

СРБИ су увијек били слободарски народ, али су истовремено били и страдалнички народ и кроз вијекове у борби за слободу платили су велику цијену животима многих часних и поштених Срба, рекао је у Вишеграду предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Говорио је на свечаности поводом 217 година Првог српског устанка и Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата Војске Републике Српске.

Он је подсјетио ду Срби у задњем одбрамбено-отаџбинском рату изгубили преко 23.000 најбољих синова Републике Српске и нагласио да њихова жртва није узалудна.

„Имамо Републику Српску, имамо институције Српске и све док имамо наше институције имаћемо и слободу. Свима је јасно да тамо гдје Срби немају своје институције немају ни своју слободу и то видимо и данашњих дана и у непосредном окружењу. Зато треба да сви учинимо све да се не дијелимо на политике, него да учинимо напор да сачувамо наше институције, да сачувамо слободу“, нагласио је Вишковић.

Он је истакао да Срби нису никада били народ који је ишао да окупира неког другог.

„Ми смо кроз вијекове само бранили наша огњишта, бранили нашу дјецу, наше породице и наше светиње, а то је слобода. Нека вјечно живе српски народ и наша слобода, а свима онима који су учествовали у стварању и Републике Српске и наше слободе, вјечна слава и хвала“, рекао је Вишковић.

На централни споменик борцима Војске Републике Српске вијенце су положили предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Српске Душко Милуновић, изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, делегација Народне скупштине Републике Српске у којој су народни посланици Перо Петровић, Љубиша Крунић и Александар Главаш, предсједник Борачке организације Српске Миломир Савчић, те државни секретар Министарства за рад, борачка и социјална питања Владе Србије Миодраг Капор.

Цвијеће су положили и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и представници Борачке организације Вишеград.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар