Влада РС Главно

Вишковић: Ударили су на земљу Српске да приходи од гасовода Бијељина-Бањалука не би ишли буџету РС

„НЕМА СЕПАРАТИЗМА – СРПСКИ НАРОД СЕ ЛЕГАЛНО БОРИ ЗА СВОЈЕ ИНТЕРЕСЕ“
  • „Овај пут идемо до краја, да БиХ вратимо на дејтонски пут, а све ово што имамо посљедњих 20 година је ван Дејтонског мировног споразума

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да је одлука Уставног суда БиХ политичка јер представља у ствари страх у Федерацији БиХ да ће приходи по основу градње гасовода БијељинаБањалука ићи у буџет Српске, а не у БиХ.  

„У Федерацији се поставља питање зато што је то руски гас – како ћете ви то радити, ви ћете то (гасовод) положити у земљу, па ће од тога Република Српска наплаћивати и ви ћете од тога зарађивати“, рекао је Вишковић новинарима у Добоју, гдје учествује на трибини „Одговорност за будућност“ коју организује добојски СНСД.

Он је указао да је политичко Сарајево из тог разлога посегло за одлуком Уставног суда БиХ.

„Од тога нема ништа. Ми смо вечерас овдје да грађанима кажемо да овај пут идемо до краја, да БиХ вратимо на дејтонски пут, а све ово што имамо посљедњих 20 година је ван Дејтонског мировног споразума“, рекао је Вишковић.

Истакавши да се Српска бори за уставност и законитост, за БиХ у дејтонским оквирима, те да нема никаквих сепаратистичких идеја, како се жели имплицирати, Вишковић је поручио да је легално право српског народа и институција да се боре за свој интерес.

Вишковић је истакао да ће данас грађанима Добоја указати на неуставно дјеловање Уставног суда БиХ.

„Нонсенс постоји у самој реченици `Уставни суд БиХ неуставно дјелује`, али нажалост то је истина“, рекао је Вишковић.

(Срна)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар