Влада РС Главно

Вишковић: Влада спремна да ради на ванредном усклађивању пензија

ПРЕМИЈЕР РАЗГОВАРАО СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ
  • Предсједник удружења Ратко ТРИФУНОВИЋ: Предложили смо начелницима општина и градова у Српској да у буџетима за наредну годину планирају средства која би била намијењена за помоћ породицама преминулих, за рехабилитацију у бањско-климатским љечилиштима, као и за помоћ пензионерима са најнижим примањима

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић на састанку са делегацијом Удружења пензионера Српске најавио је да је у буџету за наредну годину планирано двоструко више средстава за бањску рехабилитацију за пензионере, те да Влада остаје опредијељена да, у складу са могућностима, настави да ради на ванредном усклађивању пензија.

Вишковић је делегацију Удружења, коју је предводио предсједник Ратко Трифуновић, упознао о активностима на изради буџета за наредну годину, те истакао да је један од главних приоритета Владе Републике Српске рад на унапређењу положаја пензионера, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

На састанку у Бањалуци истакнута је добра сарадња између Владе и Удружења пензионера Републике Српске, те наглашено да ће и у наредном времену, на партнерској основи, бити настављен заједнички рад на унапређењу положаја пензионера.

Трифуновић је рекао за „Глас Српске“ да је задовољан данашњим састанком, као да ће и даље наставити да се бори за што боље услове живота свих пензионера.

Већ су, како је истакао, предложили начелницима општина и градова у Српској да у буџетима за наредну годину планирају средства која би била намијењена за помоћ породицама преминулих, за рехабилитацију у бањско-климатским љечилиштима, као и за помоћ пензионерима са најнижим примањима.

– Највећи број обољелих од вируса корона је управо међу старијим особама.  Највише је било преминулих, као и оних којима је потребно лијечење и појачан опоравак у бањама – рекао је Трифуновић.

Састанку су присуствовали министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, директор Фонда пензијско-инвалидског осигурања Републике Српске Младен Милић и предсједник Скупштине Удружења пензионера Републике Српске Слободан Брдар.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар