Влада РС

Вишковић: Звиздић годинама опструише изградњу граничног прелаза код моста „Братољуб”

СРБИЈА ЈЕ ГРАДЊУ МОСТА ЗАВРШИЛА ЈОШ ПРИЈЕ ДВИЈЕ ГОДИНЕ, АЛИ ЈЕ И ДАЉЕ ВАН ФУНКЦИЈЕ

Мост „Братољуб”

  • То је за Гинисову књигу. Обична глупост БиХ. Али, ми живимо у земљи која се зове БиХ, а ја обично кажем – гдје престаје здрав разум, настаје БиХ, а за то је Звиздићев став о изграњи моста `Братољуб` најбољи примјер”

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић годинама опструише изградњу граничног прелаза и моста “Братољуб” између Братунца и Љубовије.

“Звиздић опструише изградњу овог граничног прелаза и моста већ неколико година, а Србија је свој дио испунила – саградила је мост, који сада није у употреби”, рекао је Вишковић новинарима у Бијељини.

Према његовим ријечима, то је за Гинисову књигу.

“Вјеровали или не, то је за Гинисову књигу. Обична глупост БиХ. Али, ми живимо у земљи која се зове БиХ, а ја обично кажем – гдје престаје здрав разум, настаје БиХ, а за то је Звиздићев став о изграњи моста `Братољуб` најбољи примјер”, рекао је Вишковић.

Звиздић је јуче у Сарајеву изјавио да мора бити усвојен буџет институција БиХ за ову годину да би била оперативна средства од три милиона КМ за завршетак изградње граничног прелаза између БиХ, односно Републике Српске и Србије код Братунца.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је након сједнице Предсједништва БиХ 20. августа да су на сједници обавезали Савјет министара у техничком мандату да у року од 30 дана обезбиједи додатна три милиона КМ за изградњу граничног прелаза код Братунца како би то питање било ријешено.

Двије године су прошле од када је изграђен мост “Братољуб”, који повезује Братунац у Републици Српској са Љубовијом у Србији. Мост, чију је изградњу финансирала Србија, није пуштен у употребу јер БиХ није саградила гранични прелаз.

Вишковић: Помоћ Владе „Алумини” – чисто економска одлука

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је практична и чисто економска одлука Владе Српске о помоћи компанији “Алумина” у Зворнику да се сада испод цијене не би продавала металуршка глиница са залиха, већ да се сачува и уђе у уговарање за идућу годину по тржишним цијенама, те одржи и текућа ликвидност фирме.

Према његовим ријечима, “Алумина” је добила позајмицу на годину дана из Иневстиционо-развојне банке од 10 милиона КМ.

“Нисмо хтјели сами себи да сијечемо грану на којој сједимо и да сад понудимо металуршку глиницу и продамо је испод цијене зато што Мостар не ради. Напросто ћемо истрпити ових мјесец или два залихе. Одобрили смо средства на 12 мјесеци, са грејс периодом од три мјесеца”, рекао је Вишковић новинарима током боравка у Бијељини.

Он је додао да је компанија “Алумина” кћерка фирма “Бирча” који је у стечају, па не може да обезбиједи од пословних банака кредитна средства за текућу ликвидност.

“Они ће то уредно вратити, јер послују позитивно, за шест мјесеци били су позитивни више од 12 милиона КМ”, истакао је Вишковић.

Премијер је након Бијељине, гдје је данас свечано отворио Међународни сајам пољопривреде “Интерагро”, посјетио компанију “Алумина” у Зворнику и разговарао са њеним руководством.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар