Vlada RS

Višković: Zvizdić godinama opstruiše izgradnju graničnog prelaza kod mosta „Bratoljub”

SRBIJA JE GRADNJU MOSTA ZAVRŠILA JOŠ PRIJE DVIJE GODINE, ALI JE I DALJE VAN FUNKCIJE

Most „Bratoljub”

  • To je za Ginisovu knjigu. Obična glupost BiH. Ali, mi živimo u zemlji koja se zove BiH, a ja obično kažem – gdje prestaje zdrav razum, nastaje BiH, a za to je Zvizdićev stav o izgranji mosta `Bratoljub` najbolji primjer”

PREDSJEDNIK Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić godinama opstruiše izgradnju graničnog prelaza i mosta “Bratoljub” između Bratunca i Ljubovije.

“Zvizdić opstruiše izgradnju ovog graničnog prelaza i mosta već nekoliko godina, a Srbija je svoj dio ispunila – sagradila je most, koji sada nije u upotrebi”, rekao je Višković novinarima u Bijeljini.

Prema njegovim riječima, to je za Ginisovu knjigu.

“Vjerovali ili ne, to je za Ginisovu knjigu. Obična glupost BiH. Ali, mi živimo u zemlji koja se zove BiH, a ja obično kažem – gdje prestaje zdrav razum, nastaje BiH, a za to je Zvizdićev stav o izgranji mosta `Bratoljub` najbolji primjer”, rekao je Višković.

Zvizdić je juče u Sarajevu izjavio da mora biti usvojen budžet institucija BiH za ovu godinu da bi bila operativna sredstva od tri miliona KM za završetak izgradnje graničnog prelaza između BiH, odnosno Republike Srpske i Srbije kod Bratunca.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je nakon sjednice Predsjedništva BiH 20. avgusta da su na sjednici obavezali Savjet ministara u tehničkom mandatu da u roku od 30 dana obezbijedi dodatna tri miliona KM za izgradnju graničnog prelaza kod Bratunca kako bi to pitanje bilo riješeno.

Dvije godine su prošle od kada je izgrađen most “Bratoljub”, koji povezuje Bratunac u Republici Srpskoj sa Ljubovijom u Srbiji. Most, čiju je izgradnju finansirala Srbija, nije pušten u upotrebu jer BiH nije sagradila granični prelaz.

Višković: Pomoć Vlade „Alumini” – čisto ekonomska odluka

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je praktična i čisto ekonomska odluka Vlade Srpske o pomoći kompaniji “Alumina” u Zvorniku da se sada ispod cijene ne bi prodavala metalurška glinica sa zaliha, već da se sačuva i uđe u ugovaranje za iduću godinu po tržišnim cijenama, te održi i tekuća likvidnost firme.

Prema njegovim riječima, “Alumina” je dobila pozajmicu na godinu dana iz Inevsticiono-razvojne banke od 10 miliona KM.

“Nismo htjeli sami sebi da siječemo granu na kojoj sjedimo i da sad ponudimo metaluršku glinicu i prodamo je ispod cijene zato što Mostar ne radi. Naprosto ćemo istrpiti ovih mjesec ili dva zalihe. Odobrili smo sredstva na 12 mjeseci, sa grejs periodom od tri mjeseca”, rekao je Višković novinarima tokom boravka u Bijeljini.

On je dodao da je kompanija “Alumina” kćerka firma “Birča” koji je u stečaju, pa ne može da obezbijedi od poslovnih banaka kreditna sredstva za tekuću likvidnost.

“Oni će to uredno vratiti, jer posluju pozitivno, za šest mjeseci bili su pozitivni više od 12 miliona KM”, istakao je Višković.

Premijer je nakon Bijeljine, gdje je danas svečano otvorio Međunarodni sajam poljoprivrede “Interagro”, posjetio kompaniju “Alumina” u Zvorniku i razgovarao sa njenim rukovodstvom.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar