Влада РС Главно

Влада прихватила задужење Републике Српске у износу од 22.400.000 евра

НОВАЦ ТРЕБА ДА БУДЕ ДОБИЈЕН ОД СВЈЕТСКЕ БАНКЕ – МЕЂУНАРОДНЕ БАНКЕ ЗА ОБНОВУ И РАЗВОЈ
  • Помоћ хуманитарном друштву „Коло српских сестара“ – 41.000 КМ. Помоћ добротворним друштвима „Мерхамет“ у Републици Српској – 62.000 КМ. За хитну набавку ватрогасно спасилачке опреме и средстава за потребе ватрогасно-спасилачке јединице Општине Костајница – 300.000 КМ

ВЛАДА Републике Српске је на данашњој сједници утврдила Приједлог Одлуке о прихватању задужења Републике Српске у износу од 22.400.000 евра код Свјетске банке – Међународне банке за обнову и развој.

Са овим задужењем рачуна Пројекат опоравка и подршке пословним субјектима.

„Циљ Пројекта је подршка ликвидности и опоравку пословних субјеката погођених посљедицама пандемије ковид 19, кроз квалитетнији приступ дугорочном финансирању као и прилагођавање новим, измијењеним условима рада кроз дигитализацију и усвајање нових технологија“, саопштено је из Владе РС.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку  о давању сагласности на План утрошка средстава, којом се даје сагласност Министарству управе и локалне самоуправе на План утрошка средстава за период 1. јануар – 31. децембар 2020. године, хуманитарном друштву „Коло српских сестара“, у износу од 41.000 КМ.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку  о давању сагласности на План утрошка средстава којом се даје сагласност Министарству управе и локалне самоуправе на План утрошка средстава за период 1. јануар – 31. децембар 2020. године, добротворним друштвима „Мерхамет“ у Републици Српској, у износу од 62.000 КМ.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку  о давању сагласности на План утрошка средстава којом се даје сагласност Министарству управе и локалне самоуправе на План утрошка средстава за период 1. јануар – 31. децембар 2020. године, за рад удружења и организација цивилних жртава рата Бошњака и Хрвата, у износу од 50.500 КМ.

Влада Републике Српске донијела је Одлуку о давању сагласности на План утрошка средстава Републичкој управи цивилне заштите, за период 01.01. – 31.12.2020. године, у износу од 300.000 КМ.

Ова средства ће се утрошити за хитну набавку ватрогасно спасилачке опреме и на средства за потребе ватрогасно-спасилачке јединице Општине Костајница, а с циљем побољшања спремности у случају ове и других опасности.

Костајница је међу погођеним локалним заједницама недавног земљотреса, који се осјетио и на подручју Републике Српске.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар