Влада РС Главно

Влада РС утврдила нацрт закона о регистру непрофитних оргнизација и јавности њиховог рада

НЕУРЕЂЕНОСТ ЊИХОВОГ ПОЛИТИЧКОГ ДЈЕЛОВАЊА ШТЕТИ ПРАВНОМ И УСТАВНОМ СИСТЕМУ СРПСКЕ

ВЛАДА Републике Српске данас је, у наставку 13. сједнице, утврдила и Нацрт закона о посебном регистру и јавности рада непрофитних организација.

Закон о удружењима и фондацијама Републике Српске уредио је питања оснивања, поступак регистрације, унутрашњу организацију и престанак рада, с тим да област јавности рада није регулисао.

– Република Српска до данас није уредила посебним законом област јавности рада непрофитних организација, њихово политичко дјеловање, објављивање финансијских извјештаја, вођење пословних књига као и надзор над законитошћу рада и остале одредбе о раду непрофитних организација – каже се у саопштењу.

Непостојањем закона којим се прописује област јавности рада непрофитних организација, њихово политичко дјеловање, објављивање финансијских извјештаја, вођење пословних књига као и надзор над законитошћу рада и остале одредбе о раду непрофитних организација, стварају се претпоставке за урушавање правног система и уставног уређења Републике Српске и чине штетне посљедице на рад органа и организација Републике Српске – истиче се у саопштењу..

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар