Влада РС Главно

Влада Српске дала зелено свијетло допунама Кривичног законика по хитном поступку

ПОДРЖАЛА И ПРИЈЕДЛОГ ЗАКОНА О НЕПРИМЈЕЊИВАЊУ ИНЦКОВЕ ОДЛУКЕ

ВЛАДА Српске је на данас одржаној сједници дала зелено свијетло Приједлогу закона о допуни Кривичног законика Републике Српске.

– Влада Републике Српске сматра да је Приједлог закона о допуни Кривичног законика Републике Српске, усаглашен са Уставом, правним системом Републике Српске и Правилима за израду закона и других прописа Републике Српске, те да се исти може упутити у даљу процедуру  по хитном поступку – наводи се у саопштењу Биро за односе са јавношћу Владе Српске.

Према допунама Кривичног закона Републике Српске, које су договорили представници парламентарних странака из Српске, онај ко Републику Српску назове геноцидном може да добије до 15 година затвора.

У саопштењу се наводи да је Влада Републике Српске данас утврдила и мишљење о Приједлогу закона о непримјењивању Одлуке високог представника којом се доноси Закон о допуни Кривичног закона БиХ, по хитном поступку.

– Влада Републике Српске сматра да је Приједлог закона о непримјењивању Одлуке високог представника којом се доноси Закон о допуни Кривичног закона БиХ, усаглашен са Уставом, правним системом Републике Српске и Правилима за израду закона и других прописа Републике Српске, те да се исти може упутити у даљу процедуру – истакнуто је у саопштењу.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар